George Stângă: Fermierii români vor beneficia de compensații suplimentare de la Comisia Europeană!

George Stângă: Fermierii români vor beneficia de compensații suplimentare de la Comisia Europeană!
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
România va primi compensaţii pentru fermierii afectaţi de importurile de cereale din Ucraina decise de către Comisia Europeană în valoarea de 29.730.000 euro. În urma Consiliului European la care a luat parte președintele Klaus Iohannis, în cadrul căruia a atras atenția cu privire la sumele prea mici alocate pentru fermierii afectați de importurile din Ucraina, Uniunea Europeană a pregătit compensaţii de 100 de milioane de euro pentru fermierii din ţările aflate la graniţa cu Ucraina. 
„Fermierii români vor primi o alocare de aproape 30 de milioane euro de la Comisia Europeană! Demersurile făcute de președintele Klaus Iohannis, dar și de premierul Nicolae Ciucă la nivel european au dat roade. Țara noastră va beneficia de o alocare semnificativă pentru fermierii afectați de importul de cereale din Ucraina.
Potrivit datelor publice, România are o alocare de aproape 30 milioane euro din cele 100 milioane euro puse la dispoziție de Comisia Europeană. Este un sprijin important, care vine în ajutorul fermierilor noștri. În total, țara noastră beneficiază de compensații în valoare de 40 de milioane de euro. Suma reprezintă o gură de aer pentru agricultura românească", a declarat președintele PNL Galați, deputatul George Stângă.
(P)
Citit 662 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2023 09:18