Incendiu la o locomotivă a Depoului Galați, în apropiere de Iași
Foto: ISU Iași

Incendiu la o locomotivă a Depoului Galați, în apropiere de Iași
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un incendiu s-a produs luni dimineață, la ora 8.14, la locomotiva trenului Regio 63111, aparținând CFR Călători, care circula de la Tecuci la Iași. Cei aproximativ 200 de călători au coborât în siguranță din tren, iar la fața locului au intervenit pompierii ieșeni. Locomotiva are o vechime de 51 de ani.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, incidentul s-a produs în stația Scânteia, aflată la 30 km distanță de Iași. "Aproximativ 200 de persoane s-au autoevacuat din tren. Locomotiva (Diesel) este decuplată de la garnitură. La locul intervenției se deplasează Detașamentul 2 de Pompieri Iași", potrivit ISU.

Într-un comunicat de presă ulterior, CFR Călători afirmă: "Astăzi, 29 mai 2023, în jurul orei 08:14, în stația Scânteia, s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului R 6311, care circulă pe ruta Tecuci - Iași. Mecanicul trenului a acționat conform procedurilor aferente unor asemenea situații, a avizat serviciul 112 și a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenție, care s-a deplasat la fața locului pentru limitarea efectelor degajării de fum.

Siguranța și securitatea pasagerilor și a personalului propriu nu au fost puse în pericol. Trenul staționează până la reluarea circulației în condiții de siguranță, cu o locomotivă de ajutor.

Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de o comisie de cercetare constituită în acest scop.

CFR Călători le cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate".

Surse din cadrul CFR Călători au declarat pentru "Viața liberă" că locomotiva aparține Depoului CFR Galați. A fost fabricată în 1972 și ar avea toate reviziile la zi. Conform primelor cercetări la fața locului, de vină pentru producerea incendiului ar fi defecțiunea ventilatorului la răcirea forțată a motorului de tracțiune. Urmează să se decidă dacă locomotiva defectă va fi tractată până la Gara Iași sau va fi adusă înapoi la depoul din Galați.

 

Citit 1629 ori Ultima modificare Marți, 30 Mai 2023 10:42

1 comentariu

  • postat de MISU
    Luni, 29 Mai 2023 20:05
    86.124.202.***
    Sorin Grindeanu marș acasă la Timisoara!!!Nimic nu faci la transporturi,ca dealtfel cu TOTII SUNT NISTE LEPADATURI IN GUVERN!!! De la primul turist al tarii JOIANNIS la ultimii guvernanti SUNT NISTE HOTI,TRADATORI SI MINCINOSI !!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.