Părinți nemulțumiți din cauza notelor slabe obținute de copii la bacalaureat

Părinți nemulțumiți din cauza notelor slabe obținute de copii la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Foarte mulți părinți s-au declarat nemulțumiți și totodată și-au îndrumat copiii să depună contestații cu privire la notele obținute la examenul de bacalaureat. Cele mai multe dintre acestea au fost înregistrate la Limba și literatura Română, unde marea majoritate a elevilor s-au simțit nedreptățiți din cauza notelor mici obținute. Totodată, "sinonimul buclucaș" a fost printre cele mai discutate greșeli făcute de către elevi.

Iată și părerea unor părinți pe care i-am întâlnit la centrele de examen despre corectarea şi notarea lucrărilor.

Adelina Pestrițu, 37 de ani: "În opinia mea, a fost una din cele mai proaste corectări din toți anii. Băiatul meu a luat 7,20 la română și totuși știu că el nu este de această notă. Toți am dat vina pe corectarea proastă pe care au făcut-o profesorii anul acesta. Gafa cea mai mare a fost la acel sinonim, care le-a pus capac multora."

Adrian Constantinescu, 49 de ani: "Nu știu dacă pot da vina pe subiecte, pe copil sau pe evaluarea profesorilor. La prima probă am auzit mai multe persoane ai căror copii au luat note proaste. Depinde şi de cât de bine știe elevul subiectul și cam cât de pregătit este pentru susținerea acestui examen. Nu putem arunca totuși cu noroi în profesori din cauza corectării, pentru că până la urmă aceștia și-au făcut treaba așa cum au putut și au corectat după un barem, nu după ureche."

Livia Huzur, 42 de ani: "Fata mea susține că a făcut mai mult de 8,50 la română, așa că am depus contestație. Am auzit de contestații foarte multe la română anul acesta, din cauza unei corectări mai dure sau a unor greșeli făcute de cei care au creat subiectele. Rămâne de văzut dacă problema a fost de la profesori sau de la neînțelegerea subiectului de către elevi."

Citit 1524 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iulie 2023 10:20

2 comentarii

  • postat de Omu Păianghen
    Sâmbătă, 08 Iulie 2023 13:42
    5.13.131.***
    Toată lumea spune că au fost cele mai ușoare subiecte din istoria examenului de Bacalaureat...
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Sâmbătă, 08 Iulie 2023 08:08
    5.13.131.***
    Cam tarziu si-au dat seama de ce "capacitati intelectuale" au la usa. CEEA CE SEMENI ADUNI.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.