Podul de la Brăila va fi iluminat și în culorile drapelului național

Podul de la Brăila va fi iluminat și în culorile drapelului național
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi iluminat și în culorile drapelului național, a scris pe pagina de Facebook, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Acesta spune că pe lângă iluminarea clasică a podului, seara, într-un anumit interval de timp, podul va fi luminat în culorile drapelului României. Aceste culori vor fi folosite și în zilele importante și simbolice pentru România, precum Ziua Națională, Ziua Drapelului, Ziua Eroilor, Ziua Pietonilor.

„Având în vedere că cele 3 variante de iluminat arhitectural pentru Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea, prezentate săptămâna trecută, nu s-au diferențiat decisiv în preferințele exprimate de dumneavoastră, dar și că tehnologia existentă astăzi permite o abordare integrată, voi propune companiei de drumuri să realizeze o variantă integrată de iluminat, care ar putea fi folosită după cum urmează: iluminarea clasică și statică a podului (varianta 1) să fie folosită permanent, iluminarea podului în culorile drapelului național (varianta 2) într-un anumit interval de timp în fiecare seară, iluminarea podului în culorile drapelului național (variantele 2 și 3) în zilele importante și simbolice ale României”, a anunțat Scrioșteanu pe pagina de Facebook.
Această variantă integrată de iluminat va parcurge etapele de aprobare și avizare, în așa fel încât să primeze siguranța circulației rutiere a tuturor participanților la trafic, a anunțat secretarul de stat.

Întrucât podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea nu a fost proiectat cu sistem de iluminat arhitectural, ci doar cu sistem de iluminat public care permite desfășurarea circulației rutiere în condiții de siguranță, Ministerul Transporturilor va realiza un proiect care să permită și iluminarea arhitecturală a podului, a anunțat Scrioșteanu încă de săptămâna trecută.

Citit 1688 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 15:24

1 comentariu

  • postat de Das
    Vineri, 21 Iulie 2023 23:22
    89.136.185.***
    Este absolut inadmisibil sa nu fie permisa traversarea Dunarii pe acest pod de catre biciclisti ! Nu putem concepe asa ceva!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.