Bani pentru energia folosită în sistemele de irigații

Bani pentru energia folosită în sistemele de irigații
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O bună parte din consumul de energie electrică utilizată, în 2023, în sistemul de irigații va fi decontată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

Astfel, în perioada imediat următoare, 31 de fermieri din județul Galați ar urma să primească în total aproape 7,1 milioane de lei, informează conducerea ANIF Galați. Cota stabilită și pentru acest an pentru decontarea consumului de energie electrică aferentă consumului cu stațiile de punere sub presiune (SPP) și echipamentele de irigații este 49,99 la sută.

”Trebuie menționat că județul nostru se află în primele trei din țară către care merg cele mai mari sume, semn că fermierii gălățeni au întreținut și au modernizat SPP-urile primite cu titlu gratuit de la statul român”, a declarat directorul ANIF Galați, Adrian Pîrvu.

Irigarea culturilor devine tot mai necesară în județul Galați, prin urmare ANIF are în derulare mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii de alimentare cu apă.

Citit 854 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2024 08:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.