Românii pot scăpa de deşeurile electrice şi electronice

Românii pot scăpa de deşeurile electrice şi electronice
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Asociația ENVIRON lansează marți, 1 octombrie, în localitățile Lipnița și Ostrov din județul Constanța, cea de-a noua ediție „România Reciclează”, campania națională prin care s-au colectat peste un milion de  kilograme de deșeuri de electrice și electronice din gospodăriile românilor. 

Sub sloganul ,,Păstrează amintirile, dar renunță la aparatele electrice vechi și nefuncționale”, programul „România Reciclează” își propune să scoată din gospodăriile oamenilor toată aparatura veche, păstrată mai degrabă din atașament și nostalgie, care nu mai are nicio utilitate practică și mai mult decât atât, ocupă spațiu în locuințe sau birouri.   

Campania se adresează tuturor locuitorilor, companiilor, școlilor sau instituțiilor din orașele și comunele participante în program care dețin și doresc să predea spre reciclare aparatura electronică veche sau defectă. Localnicii vor putea preda gratuit aparatura electrică veche fie în cadrul punctului fix de colectare, la primărie, fie prin ridicare de la domiciliu/sediu în baza unei solicitări la 031.827.0000 sau secretariat

environ.ro  

Participanții vor primi în schimbul deșeurilor predate taloane de participare la tombolă unde pot câștiga echipamente electrice noi.  

Regulamentul complet al campaniei, precum și calendarul acțiunilor de colectare sunt disponibile pe pagina www.romania-recicleaza.ro. 

Campania România Reciclează se derulează în fiecare an, începând din 2018, în colaborare cu reprezentanții a peste 200 de autorități locale. Ediția din 2024 a programului se desfășoară în perioada 1 octombrie – 15 noiembrie, iar primăriile care doresc să organizeze acțiuni de colectare deșeuri electrice de la populație, se pot înscrie printr-un e-mail pe adresa secretariat

environ.ro. 

Conform articolului 9 din Legea 127/2024, care aprobă și modifică OUG 5/2015, autoritățile publice locale au obligația de a asigura pentru cetățeni infrastructura de colectare a DEEE (deșeuri de electrice și electronice), unul dintre fluxurile de deșeuri cu cea mai rapidă creștere din lume. 

ENVIRON este unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul managementului deșeurilor de echipamente electrice și electronice din România. 

În cei aproape 17 ani de activitate, ENVIRON a reușit să gestioneze peste 230.000 tone deșeuri de echipamente electrice și electronice și să organizeze peste 4.000 de puncte de colectare la nivel național.

Citit 11300 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2024 17:25

3 comentarii

  • postat de Fan Danubius
    Marți, 01 Octombrie 2024 16:28
    213.233.114.***
    Și...? Primăria Galați ce spune?
    Articol incomplet...
    Cred că în țara asta se face prea puțin pentru mediu... și asta e vina politicienilor, în primul rând!
    0
    3
  • postat de Un roman
    Marți, 01 Octombrie 2024 10:05
    89.46.15.***
    Ar trebui să se facă o colectare selectivă a deșeurilor ,așa cum se face în țările civilizate ,dar noi suntem reticenți. Am vrea o "țară ca afară "însă nu facem nimic pentru a transforma vorbele în fapte.
    0
    8
  • postat de Mirza Madalin
    Luni, 30 Septembrie 2024 22:51
    109.166.132.***
    Barem 1 leu pe kg ar trebui platit pe respectivele electrocasnice!
    5
    13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.