De ce s-a construit fără etnolog?

De ce s-a construit fără etnolog?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Etnologul Eugen Holban susţine că, în timpul construcţiei Muzeului Satului de la Gârboavele, a reuşit să ajungă pe şantier doar de două ori.

„Nu am maşină proprie şi, cu toate că gospodăriile aveau la bază schiţele pe care le făcusem eu, nimeni nu m-a dus pe şantier. Doar de două ori am reuşit să mă descurc cu transportul, prin mijloace proprii, şi am ajuns acolo”, spune Eugen Holban.

Directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi, Sergiu Dumitrescu, spune că, potrivit informaţiilor pe care le are, membrii Secţiei de Cercetare din cadrul instituţiei au asistat la lucrările de ridicare a gospodăriilor.

„Eu nu eram director la acel moment, iar ei spun că au fost acolo, pe şantier. Dacă sesizau probleme, ar fi trebui să îl înştiinţeze în scris pe directorul de atunci al CCDJ. Dacă ar fi sesizat astfel, cu documente înregistrate prin secretariat, am fi putut vedea şi astăzi aceste înştiinţări. Cine spune că nu a avut cui să reclame probleme nu face decât să fugă de răspundere!”, a conchis Sergiu Dumitrescu.

Citit 2633 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iulie 2012 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.