Spectacol care va aduce speranţa într-o familie necăjită

Spectacol care va aduce speranţa într-o familie necăjită
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La casa de bilete a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă din Galaţi s-au pus în vânzare biletele pentru cei care vor să participe la o seară frumoasă, în Grădina "Leonard", alături de actorii şi soliştii de revistă, dar şi să ajute o familie de angajaţi din teatru, al cărei copil a fost diagnosticat cu o boală  căreia medicii din România nu-i găsesc leac.

Prin urmare, pe data de 8 iulie, de la ora 20,00, sunteţi aşteptaţi la Grădina "Leonard", pentru un spectacol de revistă susţinut de soliştii Mihail Anton, Luminiţa Vologa, Cristina Vasopol şi Mariana Pisică. Vor urca pe scenă şi actorii Isabela Oancea, Paul Buţa, Mitică Belciugan, Adina Lazăr, Viorica Mărăndici şi Ionuţ Negrişanu, alături de  baletul şi orchestra teatrului condusă de Nicolae Mantu. Preţul  biletului este de numai 20 de lei, dar puţin cu puţin vom reuşi să aducem un pic de lumină într-o familie greu încercată de necaz. 

Alberto Gabriel Guiţă este elev la Liceul de Arte "D. Cuclin", are aproape 15 ani şi speră ca, într-o bună zi, să devină un percuţionist celebru. Deocamdată, are de luptat cu o boală cumplită şi rară, care-i macină neuronii. Dacă nu i se administrează un tratament cât mai curând, nu va mai putea mişca deloc mâinile şi picioarele. Din primele investigaţii ar rezulta că Alberto Gabriel suferă de leucodistrofie metacromatică. Aceasta constă în lipsa arilsufatazei A în leucocite, care conduce la degradarea învelişului de mielină al neuronilor. Prin urmare, toţi neuronii lui vor muri în curând, dacă nu i se va administra un tratament. "Am luat legătura cu o clinică din Milano, care ne-a cerut să facem o analiză care nu se face la noi în ţară. I-am întrebat dacă fac analiza la ei şi nu am mai primit încă răspuns. Lucrurile se mişcă foarte greu, iar noi suntem într-o luptă contra cronometru", mai povesteşte Paula Guiţă. Deşi n-au găsit încă o clinică unde să poată urma tratamentul, o altă problemă ce se va ivi imediat ce o vor afla este cea a costului ridicat al procedurilor. Ambii părinţi ai copilului sunt angajaţi ai Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" din Galaţi, mama - garderobieră, tatăl - maşinist, deci nu-şi permit să susţină singuri financiar salvarea vieţii fiului  lor.

Cei care vor să doneze pentru Alberto o pot face la BCR în contul RO35RNCB0144032353990004 în lei, titular de cont fiind tatăl copilului,  Alecu Guiţă, pe care-l  puteţi contacta pentru detalii la 0755.911.632. De asemenea, puteţi dona tot la BCR, în contul în valută deschis pe numele mamei, Paula Guiţă - RO12RNCB0710079572140001 (pentru donatorii din afara ţării: SWIFT RNCB ROBU), sau în lei RO19RNCB0141079572140001.

Citit 4317 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.