Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

Potrivit unui comunicat de presă transmis redacţiei „Viaţa liberă”, pentru ajutarea a 12 familii gălățene prin punerea în siguranță a blocului N6, Fundația Comunitară Galați a lansat campania „Acasă - cel mai de preț dar” pe 23 decembrie, în cadrul „Moș Crăciun Galantom 2020”.

„Pe 29 octombrie 2020, blocul N6 a fost avariat din cauza unei explozii puternice, zguduind centrul orașului Galați. Suflul exploziei s-a propagat, atât pe verticală cât şi pe orizontală, pe o rază de 500 de metri. În urma incidentului, cinci persoane au fost rănite, iar 12 apartamente de la scările 5 si 6 au fost distruse în proporție de până la 80 la sută, afectând structura de rezistenţă a blocului. Locatarii au fost evacuați, neștiind când se vor putea întoarce acasă.

Locatarii au acum nevoie de 20.000 lei - sumă necesară începerii punerii în siguranță a blocului”, se arată în comunicat.

Banii strânși prin campania „Acasă - cel mai de preț dar” vor fi folosiți pentru îndepărtarea molozului din camerele afectate și cămășuirea pereților avariaţi cu cadre metalice/lemn cu contravântuiri, montate de o parte și de alta a pereților. Aceste cadre vor susține, pe contur, și planșeele avariate, se precizează în comunicat.

Puteţi ajuta prin: donarea unei sume de bani prin pe Galantom prin Fundația Comunitară Galați in campania “Acasă - cel mai de preț dar”: http://bit.ly/acasaN6sc5, cumpărarea lucrărilor de artă, cărților poștale, agendelor, cataloagelor și felicitărilor artistului Gălățean Florian Doru Crihana prin mesaj pe pagina de Facebook Art Showroom: https://www.facebook.com/artshowroomcrihana/ şi prin redistribuirea mesajului şi linku-urilor de mai sus pe rețele populare de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn).

Citit 6105 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Ianuarie 2021 01:59

1 comentariu

 • postat de Galatean Joi, 31 Decembrie 2020 16:34 78.96.81.*** Link la comentariu
  2
  16

  Asadar, mortu-i vinovat!

  In toate expunerile jurnalistice nu s-a vorbit de investgatii ale autoritatilor, de parca cazul era/este o bagatela de doi lei, nu despre factori care au condus la acea nenorocire, legati de asociatia de proprietari care, conform legii 196/2018, avea/are obligatia sa controleze aerisirile existente in componenta blocurilor de locuit, mai ales ca acel bloc era destul de vechi!

  Cu acest caz, Primaria, prin biroul de coordonare a asociatiilor de proprietariv ar fi trebuit sa treaca la verificarea activitatii tuturor asociatiilor din oras emitand o dispozitie de verificare a acestor aerisiri, si, nu numai, existente in interiorul blocurilor, in special la bucatarii, pentru eventuala dezobturare, dand posibilitatea unei scurgeri de gaz accidentale, sa fie eliminat in atmosfera!

  Este stiut ca in majoritatea asociatiilor de proprietari din oras, acele comitete, presedinte si ADMINISTRATOR, sunt numite de forma, subiectiv, fara sa participe proprietarii in procent le 50 plus 1 la adunarile generale la 4 ani, alegandu-se bosorogii intre ei de dragul indemnizatiei, gaselnita platita de prosti nepasatori ce se intampla cu propria lor casa!

  Aspectele acestea trebuie sa procupe Primaria prin acel birou, cu salariati platiti regeste, fara sa faca nimic.

  Si, iata, cand necazul apare peste oameni, se dau la fund; de aceea interventia organelor de justitie era nesara in acest caz, ca si in altele care vor urma!

  In ce oras traim, unde autoritatile nu vin in ajutorul cetatenilor la astfel de necazuri??!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.