Galațiul are nevoie de donatori de sânge. Apel al Centrului de Transfuzii
Foto: Remus Basalic

Galațiul are nevoie de donatori de sânge. Apel al Centrului de Transfuzii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În timp ce nevoia de sânge și de produse pe bază de sânge în spitalele gălățene este în continuare destul de mare, numărul gălățenilor care merg să doneze la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Galați este în scădere. Săptămâna aceasta, centrul este deschis și în ziua de sâmbătă, tocmai pentru a permite cât mai multor persoane să facă o faptă bună.

Donarea de sânge nu este dureroasă și are chiar beneficii pentru organismul donatorului, iar din sângele obținut de la o singură persoană pot fi salvate trei vieți.

"Îi îndemn pe cât mai mulți gălățeni să vină să doneze sânge. Din nefericire, destul de multe persoane care vin să doneze nu o pot face, pentru că rezultatele analizelor nu le permit acest lucru. De aceea, măcar cu cel puțin o zi înainte de a dona, persoana nu trebuie să mănânce alimente bogate în grăsimi", a precizat Camelia Stoichicescu, directoarea CRTS Galați.

Și cei care se vaccinează împotriva COVID-19 pot dona sânge, după o perioadă de șapte zile de la imunizare, indiferent că vorbim de prima doză de vaccin sau de rapel.

CRTS Galați, situat pe strada Regiment 11 Siret nr. 48A, este deschis și sâmbătă, 27 martie, între orele 7,00 și 13,00. După ce aţi donat, veţi obţine o adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun, valabilă pentru 30 de zile. Angajaţii care donează beneficiază şi de o zi liberă, la cerere. De asemenea, donatorii primesc şi şapte bonuri de masă.

Citit 6746 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Martie 2021 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.