Galațiul are nevoie de donatori de sânge. Apel al Centrului de Transfuzii

Galațiul are nevoie de donatori de sânge. Apel al Centrului de Transfuzii

Remus Basalic
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
5 comentarii

În timp ce nevoia de sânge și de produse pe bază de sânge în spitalele gălățene este în continuare destul de mare, numărul gălățenilor care merg să doneze la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Galați este în scădere. Săptămâna aceasta, centrul este deschis și în ziua de sâmbătă, tocmai pentru a permite cât mai multor persoane să facă o faptă bună.

Donarea de sânge nu este dureroasă și are chiar beneficii pentru organismul donatorului, iar din sângele obținut de la o singură persoană pot fi salvate trei vieți.

"Îi îndemn pe cât mai mulți gălățeni să vină să doneze sânge. Din nefericire, destul de multe persoane care vin să doneze nu o pot face, pentru că rezultatele analizelor nu le permit acest lucru. De aceea, măcar cu cel puțin o zi înainte de a dona, persoana nu trebuie să mănânce alimente bogate în grăsimi", a precizat Camelia Stoichicescu, directoarea CRTS Galați.

Și cei care se vaccinează împotriva COVID-19 pot dona sânge, după o perioadă de șapte zile de la imunizare, indiferent că vorbim de prima doză de vaccin sau de rapel.

CRTS Galați, situat pe strada Regiment 11 Siret nr. 48A, este deschis și sâmbătă, 27 martie, între orele 7,00 și 13,00. După ce aţi donat, veţi obţine o adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun, valabilă pentru 30 de zile. Angajaţii care donează beneficiază şi de o zi liberă, la cerere. De asemenea, donatorii primesc şi şapte bonuri de masă.

Citit 4210 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Martie 2021 00:03

5 comentarii

 • postat de Gabriel Mototolea Joi, 25 Martie 2021 22:37 90.95.154.*** Link la comentariu
  0
  4

  Stimate centru de transfuzie și stimați edili ai orașului,

  De ani de zile tot apar astfel de știri în acest ziar, aceleași apeluri la populație, să vină să facă fapte bune și alte chemări din astea la „oaste”, în timp ce instituția dvs nu a îmbunătățit absolut deloc în tot acest timp procesul de donat sânge în Galați. Totul se bazează și acum pe așteptatul la 4-5 uși, pe căutat fișe și cartoane prin fișete, de către personal adeseori plictisit și impertinent la adresa donatorului. Jumătate din acea zi liberă se pierde așteptând în acest centru, pe la multe uși, ca personalul dvs să capete ceva mai multă vlagă decât viteza melcului.

  Nu ați investit absolut nimic în dezvoltarea și modernizarea acestui centru de transfuzii, nu există pic de informatizare, se așteaptă la grămadă într-o singură sală, adeseori supraaglomerată, aveți aceleași 4 paturi pentru donat de dinainte să am fire albe în barbă și nu știți decât să puneți la VL aceeași placă, că lumea e rea și nu vrea să doneze. Dacă mâine ne izbește pe câteva mii de locuitori ai acestui oraș dorința de a face acest bine, cum veți gestiona situația? V-ar ajunge o zi și acele 4 paturi de donat pentru a-i „procesa” pe toți? Sau o să spuneți că n-ați fost pregătiți, că nu aveți capacitate de a prelua atâția donatori, că să venim în alte zile și altele asemenea?

  Raportează
 • postat de Cătălin anton Marți, 23 Martie 2021 19:41 5.14.140.*** Link la comentariu
  1
  6

  Sint orașe care bonurile sînt de 20 lei...la galati 9 lei

  Raportează
 • postat de Cătălin anton Marți, 23 Martie 2021 19:34 5.14.140.*** Link la comentariu
  2
  5

  De ce directoarea nu se zbate sa se majoreze bonurile de masă ?..acum 2ani am inrebato personal în legătură cu majorarea zvonurilor, mia zis ca ia ....a depus la primărie o solicitare de mărire de 1 an , dar nu sa rezolvat nimic. I-am solicitat sa insiste la primar , dar ia a dat din umeri , cred ca ar trebui schimbată din funcție. O sa spuneti că....dovezi de placere si sa ajuți lumea, dar, 75% din donatori o fac pentru bani. Stimulează donatorul si garantat lumea va veni. SCIMBATI DIRECTOAREA CA NUSI FACE TREABA.

  Raportează
 • postat de Alexutz Marți, 23 Martie 2021 12:49 5.2.205.*** Link la comentariu
  2
  6

  Zi libera si atat.....cum sa fie si platita daca tu nu te duci la munca?

  De la centrul de recoltare ti se da o adeverinta pe care o prezinti angajatorului si in baza ei ai zi libera.

  Raportează
 • postat de Cetatean Marți, 23 Martie 2021 08:49 84.117.41.*** Link la comentariu
  3
  7

  ziua libera platita chiar nu se da...si mai ales la privat
  nu exista asa ceva.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro