CONCERT UMANITAR extraordinar la Sala Sporturilor - ”ÎMPREUNĂ PENTRU EDUARDO”

CONCERT UMANITAR extraordinar la Sala Sporturilor - ”ÎMPREUNĂ PENTRU EDUARDO”
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Connect-R, Paula Seling, Ducu Bertzi and friends, DJ Sava, Misha, Giulia, Cortes, Jimmy Dub, Strada Mare vor cânta pentru a salva viaţa unui tânăr gălăţean * Ioan Eduardo Gheţu suferă de o formă foarte rară de cancer, care poate fi operată doar în SUA


Vedete îndrăgite vor cânta la Galaţi, miercuri, 24 februarie, începând cu ora 18,00, la Sala Sporturilor, într-un concert umanitar extraordinar, "Împreună pentru Eduardo". Connect-R, Paula Seling, Ducu Bertzi and friends, DJ Sava, Misha, Giulia, Cortes, Jimmy Dub, Strada Mare, corul Teatrului Muzical "N. Leonard" vor cânta pentru a salva viaţa unui tânăr gălăţean, diagnosticat cu o formă de cancer foarte rară, ce poate fi operată doar în SUA.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Teatrului Muzical "N. Leonard", al Primăriei Galaţi, având ca parteneri Asociaţia "Danube Media Center" a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă", Fundaţia "Phoenix", Asociaţia "Oameni pentru tine", Agenţia de evenimente EB.ON şi Casa Orientului.

Boala e agresivă, dar sunt speranţe de vindecare

Despre Ioan Eduardo Gheţu - student ultimul an al Facultăţii „Danubius”, secţia ASE-Turism şi angajat-colaborator al Teatrului Muzical "N. Leonard", noi am mai scris. Tatăl său - Ilie Gheţu - ne-a povestit cum boala copilului său le-a schimbat total cursul vieţii, începând din luna iulie, când au aflat că Eduardo suferă de o formă foarte rară de cancer abdominal.

"Trăsnetul cel mai mare a venit de la rezultatul imunohistochimic, care susţinea diagnosticul de tumoare desmoplastică cu celule mici rotunde, fiind practic al patrulea astfel de caz cunoscut vreodată în România şi printre cele doar câteva sute existente în literatura de specialitate. Este o boală agresivă, cu un prognostic destul de rezervat. Sunt însă şi supravieţuitori, care ne încurajează să nu abandonăm lupta", spune tatăl tânărului.

După ce a făcut câteva serii de citostatice, Eduardo a fost internat în Italia, la Spitalul "Humanitas" din Milano. Obţinerea rezidenţei pentru a putea beneficia de asigurare de sănătate a fost o adevărată epopee.

"Am făcut o tomografie, să vedem dacă tumoarea a intrat în remisie, pentru a putea face intervenţia chirurgicală la Spitalul "Anderson" din Houston, Texas, SUA, unde sunt echipe de medici foarte competenţi în tratarea acestei boli, singurele care ne garantează supravieţuirea copilului nostru. Aici, din păcate, numai pentru o evaluare trebuie un depozit de minimum 30.000 dolari, nu mai spun de tratamente şi de operaţii, care s-ar părea că sar de 150.000 de dolari. Nu vrem să precupeţim nimic, pentru a-i salva viaţa", a mai adăugat, cu disperare, părintele tânărului bolnav. Oamenii chiar asta au şi făcut. Şi-au pus la vânzare casa din Galaţi, acoperişul de deasupra capului. Dar, din nefericire, nu sunt cumpărători şi ofertanţi.

Cum puteţi ajuta

Cum suma este foarte mare, e nevoie de tot sprijinul de care au dat dovadă gălăţenii, atunci când au arătat că ştiu să fie alături de cei aflaţi în suferinţă. Cei care vor să ajute pot achiziţiona invitaţii la spectacolul care se anunţă a fi incendiar, de la casa de bilete a Teatrului Muzical "N. Leonard", de luni până vineri, între orele 10,00 - 16,00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 16,00 - 19,00. Relaţii la telefon 0236.418.912 sau 0743.326.286.

Puteţi, de asemenea, dona orice sumă în cele două conturi, unul în euro - RO48WBAN001824835379EU01 şi altul în lei - RO91WBAN001824835379RO01, pe numele Gheţu Ilie, deschise la INTESA SANPAOLO BANK, sucursala Galaţi. Puteţi contacta şi familia, la telefonul 0771.425.180.

Din 15 februarie, gălăţenii vor avea posibilitatea să doneze pentru Eduardo şi printr-un simplu SMS, la un număr care va fi valabil în toate reţelele. În prezent, numerele nu sunt disponibile, dar vi le vom anunţa imediat ce situaţia va fi rezolvată.

Acum puteţi DONA şprin SMS pentru Eduardo. CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 10085 ori Ultima modificare Marți, 16 Februarie 2016 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.