APEL UMANITAR - ”Salvează un zâmbet”/ O elevă eminentă se luptă cu o boală cumplită

APEL UMANITAR - ”Salvează un zâmbet”/ O elevă eminentă se luptă cu o boală cumplită
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Elena Arsenie Constantinescu are doar 17 ani şi a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin, tip scleroză nodulară


"Elena este o fată fantastică. Munceşte pe rupte. Am vorbit cu ea când era la tratament, stătea cu acele înfipte ore în şir, de dimineaţă până seara, iar ea dădea telefoane, organiza acţiuni în cadrul proiectelor de voluntariat din care face parte. E o fată de toată isprava, care trăieşte intens şi pe mai multe planuri. Are note foarte bune la şcoală, e un copil care încă îşi face probleme dacă ia doar 9,00. Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt prin care s-o caracterizez, acela ar fi "a face". A aflat ea că în nu ştiu care sat copiii n-au cărţi, a iniţiat imediat o campanie, a adunat câteva zeci de volume de la colegii ei şi le-a trimis acolo. Deşi a fost riscant, având în vedere starea ei de sănătate, părinţii au lăsat-o să meargă în Polonia, întrucât a câştigat concursul Singur.Info.Ro şi a reprezentat Galaţiul şi România la o conferinţă. De câte ori am organizat o acţiune cu elevii mei, a venit să mă ajute. E ca o sfârlează, tot timpul face câte ceva, sfidând parcă boala", ne povesteşte fosta sa învăţătoare, Simona Avram, de la Şcoala Nr. 29.

Şase diagnostice în trei săptămâni

Din nefericire, această tânără toată numai suflet, elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Elena Arsenie Constantinescu, a fost diagnosticată anul trecut cu o boală destul de gravă - limfom Hodgkin, tip scleroză nodulară, stadiul II A.

Vestea a dat întreaga familie peste cap. "Au fost şase diagnostice în trei săptămâni. Abia după ce a fost operată şi i-a fost scos unul dintre noduli, am aflat ce are. A urmat tratamentul cu citostatice şi şedinţele de chimioterapie. Anul acesta, am repetat analizele încrucişate. Iar rezultatele sunt contradictorii. Unele spun că s-ar fi vindecat. Altele că trebuie reluat tratamentul oncologic. Aşa că  ne dorim să putem s-o ducem la o clinică din Turcia, pentru investigaţii mai amănunţite şi pentru tratament", ne spune tatăl fetei, pe scurt, cum stau lucrurile.

Toate acestea costă peste 15.000 de euro, iar resursele financiare ale familiei sunt deja subţiate. Ambii părinţi sunt bugetari şi au cheltuit deja peste posibilităţile lor cu investigaţiile şi drumurile la Bucureşti pentru tratament.

Mobilizare la CNVA şi Şcoala Nr. 29

Pentru că nu se poate să n-o iubeşti pe Elena, dacă o cunoşti, colegii şi profesorii, atât de la CNVA, cât şi de la Şcoala Nr. 29, acolo unde a învăţat până în clasa a VIII-a, s-au mobilizat pentru a da o mână de ajutor. CNVA a organizat un concert caritabil, un flashmob şi Candy festival, toate sub genericul "Salvează un zâmbet".

La Şcoala Nr. 29, a avut deja loc un meci între elevi şi profesori, la care s-au strâns şi donaţii. O altă acţiune este programată pentru miercuri, 22 iunie, la ora 10,00, când elevii şcolii sunt invitaţi în curte să danseze, să poarte măşti, să se bucure, dar şi să dăruiască un leu sau doi pentru cauza Elenei. Fostele ei colege de la Şcoala Nr. 29 se vor afla în mijlocul celor mici, ca animatoare.

Cum mai puteţi dona

Cum sumele adunate de la elevi nu pot fi decât mici, Elena are nevoie şi de sprijinul nostru, al tuturor, pentru a-şi putea lăsa visurile să zboare, pentru a deveni cetăţeanul implicat şi de nădejde, care promite să fie încă de pe acum, dându-ne, parcă, tuturor un exemplu.

Pe numele Elena Arsenie Constantinescu au fost deschise două conturi la filiala din Galaţi a Băncii Transilvania, unul în lei - RO63BTRLRONCRT0352988701 şi altul în euro - RO13BTRLEURCRT0352988701.

De asemenea, puteţi contacta familia la telefonul 0743.006.268.

Citit 58342 ori Ultima modificare Vineri, 24 Iunie 2016 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.