Procedură de achiziție pentru drumuri de acces. Mișcări pe ”frontul” managementului deșeurilor

Procedură de achiziție pentru drumuri de acces. Mișcări pe ”frontul” managementului deșeurilor
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În jur de 15,28 milioane de lei, atât este valoarea estimată (din fonduri bugetare, conform anunțului de procedură lansat vineri, 13 martie, în SEAP) pentru proiectarea și execuția lucrărilor aferente proiectului de realizare a drumurilor de acces TMB (instalaţie de tratare mecano-biologică) Galați și a depozitului Valea Mărului.

Acestea sunt incluse în proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Galați” (SMID), autoritatea contractantă fiind Consiliul Județean. Durata de prestare a serviciilor de proiectare conform studiului de fezabilitate/DALI este estimată la două luni de la semnarea contractului. Proiectul Tehnic va fi aprobat prin hotărâre de Consiliul Judeţean. Durata de execuţie a lucrărilor este de șase luni pentru execuția drumului de acces de pe amplasamentul din comuna Valea Mărului și de 17 luni pentru execuția drumului de acces de pe amplasamentul din municipiul Galați, de la predarea amplasamentului lucrării.

Criteriul de atribuire va fi ”cel mai bun raport calitate-preț”, ca pondere 60 la sută reprezentând componenta financiară, 20 la sută experienţa deţinută de șeful echipei de proiectare și tot atât experienţa deţinută de inginerul proiectant de drumuri. Tipul achiziției este ”procedură simplificată”, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 13 aprilie 2020.

Privit în integralitatea sa, acest proiect de mari dimensiuni al Consiliului Judeţean Galaţi (cu o valoare de circa 104 milioane de euro) este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), instituția având calitatea de beneficiar. Pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE), proiectul SMID pentru județul Galați este prezentat, în versiunea actualizată în februarie 2020, ca având termen de finalizare planificat trimestrul al IV-lea al anului 2023.

POIM finanţează activităţi din patru sectoare: infrastructura de transport, protecţia mediului, managementul riscurilor şi adaptarea la schimbările climatice, energie şi eficienţă energetică.

Citit 4345 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.