Drumul expres către Brăila și ”centura mare” ar putea fi contractate în august

Drumul expres către Brăila și ”centura mare” ar putea fi contractate în august
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La sediul Prefecturii Tulcea, în prezența ministrului transporturilor Lucian Bode și a prim-ministrului Ludovic Orban, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au semnat vineri, 10 iulie, contractul de achiziție publică având ca obiect "Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drum Expres Constanța - Tulcea", cu ofertantul câștigător, asocierea Search Corporation SRL - EGIS Romania SA. Contractul, cu o valoare de 17,845 milioane de lei fără TVA, are prevăzută o durată de realizare de doi ani.

Proiectul "Drum Expres Constanța - Tulcea" este prevăzut în Master Planul General de Transport al României și este inclus în Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. El are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localitățile Ovidiu și Tulcea, făcând parte din strategia de implementare la nivel național cu denumirea generică "Dobrogea Expres" și realizează legătura între localitățile Constanța - Babadag - Tulcea - Isaccea - Măcin - Brăila.

Totodată, a fost analizat progresul podului de peste Dunăre de la Brăila, cu progres fizic de 14,51 la sută pentru întreaga lucrare, iar pentru secțiunea a II-a - de 20,35 la sută, în condițiile unui progres financiar de 26,54 la sută.

De data aceasta, vizita oficialilor guvernamentali a avut loc pe malul tulcean, ocazie cu care ministrul Lucian Bode a reiterat faptul că "drumul expres Focşani - Brăila - Galaţi, secţiunea Brăila - Galaţi, şi varianta ocolitoare a Galaţiului sunt în licitaţie. Noi credem că până la sfârşitul lunii iulie vom desemna câştigătorii şi, fără contestaţii, în august putem să semnăm contractul de proiectare şi execuţie".

Citit 4114 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2020 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.