×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: [ROOT]/images/galerie/elevi-din-nouvelle-aquitaine la-galati
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Aproape două milioane de euro, pentru 791 de kilometri de drum

Aproape două milioane de euro, pentru 791 de kilometri de drum
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Rețeaua de drumuri județene din Galați este compusă din 43 de drumuri, cu o lungime totală de aproape 791 de kilometri, traseele acestora asigurând legătura între localități cu județele limitrofe, Vrancea și Vaslui, și cu drumurile naționale DN 24, DN 24D, DN 25 și DN 26.
În urma reviziilor efectuate, s-a constatat necesitatea realizării următoarelor categorii de lucrări de întreținere periodică, pentru exploatarea în siguranță a rețelei de drumuri aflate în administrarea Consiliului Județean Galați: întreținerea pavajelor din piatră cubică și a drumurilor pietruite, întreținerea platformei drumului (îndepărtare potmol, arbori, tăieri de acostamente, tăieri de cavalieri și corectarea taluzurilor). Totodată, se impune asigurarea scurgerii apelor din zona drumului și prevenirea efectelor inundaţiilor (întreținerea șanțurilor și a rigolelor, corecții de torenți, apărări de maluri, corecții de albii, șanțuri de gardă, variante locale de deviere a circulației ca urmare a efectelor inundațiilor, precum și întreținere ziduri de sprijin, parapete direcționale și pietonale, dar și întreținere curentă și periodică a podurilor și podețelor sau completări de acostamente.
În acest sens, Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o procedură simplificată pentru proiectare și execuție lucrări de întreţinere şi reparare a drumurilor judeţene, cu o valoare totală estimată de aproape 9,65 milioane de lei. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 august 2020.

Citit 3218 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:17

3 comentarii

 • postat de Iron IQ
  Luni, 10 August 2020 15:15
  90.68.85.***
  788 locuitori pe Km de sosea este foarte mult, cam de trei ori mai mare ca media UE...cam ca in Africa.
  Tot cam pe acolo stam si daca privim calitatea acestor șosele care trec obligatoriu prin mijlocul satelor.
  Când te gândești ca in RO jumătate din populație trăiește in mediul rural, situația devine si mai jalnica.
  Asa ca nu prea vad motive de bucurie.
  2
  2
  Raportează
 • postat de Je
  Luni, 10 August 2020 14:20
  194.105.20.***
  pe cand vom reusi sa facem si drumuri cu mai mult de o banda pe sens ?
  e un lucru bun ca sunt multe camioane in miscare (inseamna ca economia traieste) insa devine extrem de dificil si periculos pe drumuri cu o singura banda de circulatie.
  infrastructura trebuie sa tina pasul cu vremurile, noi inca ne rezumam la carpit infrastuctura gandita pentru traficul de acum 50 de ani.
  2
  3
  Raportează
 • postat de dan
  Luni, 10 August 2020 09:43
  141.98.102.***
  plantati copaci pe margine drumurilor , oare factorii de decizie nu merg pe astfel de drumuri , nu ii arde soarele ? Daca plantati copaci poate constiinta colectiva va v-a ierta , iar daca lasati dor panouri sterpe de metal si drumuri goale fiti siguri cAa veti fi huiduiti si urati ..Va rog NU FACETI UMBRA PAMANTULUI DEGEABA ,,dragi factori de decizie
  6
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.