Aproape două milioane de euro, pentru 791 de kilometri de drum

Aproape două milioane de euro, pentru 791 de kilometri de drum
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Rețeaua de drumuri județene din Galați este compusă din 43 de drumuri, cu o lungime totală de aproape 791 de kilometri, traseele acestora asigurând legătura între localități cu județele limitrofe, Vrancea și Vaslui, și cu drumurile naționale DN 24, DN 24D, DN 25 și DN 26.

În urma reviziilor efectuate, s-a constatat necesitatea realizării următoarelor categorii de lucrări de întreținere periodică, pentru exploatarea în siguranță a rețelei de drumuri aflate în administrarea Consiliului Județean Galați: întreținerea pavajelor din piatră cubică și a drumurilor pietruite, întreținerea platformei drumului (îndepărtare potmol, arbori, tăieri de acostamente, tăieri de cavalieri și corectarea taluzurilor). Totodată, se impune asigurarea scurgerii apelor din zona drumului și prevenirea efectelor inundaţiilor (întreținerea șanțurilor și a rigolelor, corecții de torenți, apărări de maluri, corecții de albii, șanțuri de gardă, variante locale de deviere a circulației ca urmare a efectelor inundațiilor, precum și întreținere ziduri de sprijin, parapete direcționale și pietonale, dar și întreținere curentă și periodică a podurilor și podețelor sau completări de acostamente.

În acest sens, Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o procedură simplificată pentru proiectare și execuție lucrări de întreţinere şi reparare a drumurilor judeţene, cu o valoare totală estimată de aproape 9,65 milioane de lei. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 august 2020.

Citit 3434 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.