Parcarea multietajată din Mazepa, deschisă (FOTO)
Foto: Marian Calestru

Parcarea multietajată din Mazepa, deschisă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Problema locurilor de parcare din cartierele Mazepa I și II nu mai este nicio noutate pentru nimeni și nu reprezintă un caz singular în Galați. Totuși, luni, 14 septembrie 2020, riveranii au primit o gură de oxigen, o dată cu inaugurarea oficială a primei parcări multietajate din Galați. Aceasta se află în zona străzilor Armata Poporului, Mărășești și Ovidiu, o investiție de circa 14,5 milioane de lei a Primăriei municipiului Galați. Necesitatea devierii unor rețele de utilități, precum și schimbarea sistemului de fundare de la pat de balast la piloni forați a condus la întârzierea și sporirea costurilor aferente lucrării.

Construită pe o fostă baterie de circa 80 de garaje, noua clădire oferă 214 locuri de parcare, dintre care 14 pentru persoane cu dizabilități, dar și 46 de boxe de depozitare pentru solicitanți. La momentul încheierii procedurii de contractare, au fost primite 201 cereri de închiriere, iar în criteriile stabilite de municipalitate s-au încadrat doar 169 de solicitanți, astfel că, în prezent, există în continuare locuri libere, cu posibilitatea deschiderii unui al doilea apel. Se permite accesul unui singur autovehicul aparținând beneficiarului locului de parcare, nominalizat în documentele contractuale cu numărul de înmatriculare.

Imobilul este securizat și a fost realizat în sistem P+3, la ultimul nivel fiind amenajat un teren multisport cu gazon sintetic și iluminare nocturnă, cartierul fiind oricum văduvit și de astfel de spații în ultimii ani.

Citit 5054 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.