În preferințele gălățenilor, bolizii de lux... la mâna a doua

În preferințele gălățenilor, bolizii de lux... la mâna a doua
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Autoturismele din clasa premium se numără printre preferințele multor șoferi gălățeni. Visul de a avea în fața blocului un bolid de lux nu se împacă, însă, întotdeauna cu posibilitățile financiare. Achiziționarea unui autoturism cu pretenții, dar la mâna a doua, pare a fi soluția, cel puțin așa rezultă din datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Pe piața auto gălățeană, în primul trimestru al acestui an au fost înmatriculate nu mai puțin de 650 de autoturisme de lux, însă dintre acestea doar... 22 au fost la prima înmatriculare, restul de 628 fiind autoturisme rulate, conform datelor DRPCIV.

La categoria bolizilor de lux la mâna a doua, pe prima poziție în preferințele gălățenilor s-a clasat Audi, cu nu mai puțin de 225 astfel de autoturisme înmatriculate la Galați în primul trimestru al acestui an. Din urmă, vine tare BMW, cu 186 de autoturisme rulate înmatriculate în primele trei luni ale anului, iar la o distanță destul de mare urmează Mercedes-Benz, cu 87 de autoturisme înmatriculate. În categoria autoturismelor cu pretenții, înmatriculări semnificative au mai avut Nissan – 51 de unități, Mazda – 36 de unități și Land Rover – 22 unități. În categoria mărcilor mai ”exotice”, gălățenii și-au trecut în palmaresul parcului auto și 10 autoturisme Porsche, patru Lexus și patru Jaguar, dar și un Chrysler.

Un argument al celor care preferă autoturismele de lux la mâna a doua ar fi și acela că, în materie de capabilități tehnice și facilități, acest tip de autoturisme depășesc autoturismele noi mai accesibile, diferențele de preț nefiind neapărat unele cu mult mai mari. Pe de altă parte, cei care își cumpără o mașină din categoria premium trebuie să țină cont de costurile de întreținere, nefiind exclus ca ele să fie mai mari, mai ales dacă mașina a parcurs deja un număr semnificativ de kilometri.

La categoria mașinilor de lux aflate la prima înmatriculare, pe piața auto gălățeană s-a impus, în primul trimestru al acestui an, Mercedes-Benz, cu nouă mașini înmatriculate. Pe pozițiile următoare s-au clasat Mazda, cu opt unități înmatriculate și BMW, cu trei unități. Cu câte un autoturism nou înmatriculat la Galați în primele trei luni ale acestui an, se mai încadrează Nissan și Audi.

În total, pe piața auto gălățeană, în primul trimestru al acestui an au fost înmatriculate 2.552 de autoturisme. Dintre acestea, 188 au fost autoturisme noi, iar 2.364 au fost autoturisme rulate.

Citit 1902 ori Ultima modificare Vineri, 21 Mai 2021 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.