Soluția simplă și ieftină pentru evitarea tragediilor de pe șosele

Soluția simplă și ieftină pentru evitarea tragediilor de pe șosele
Sursa foto, Facebook
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Opt din cele 24 de victime ale accidentelor rutiere din weekendul trecut și-au pierdut viața în ciocnirea frontală de pe DN2, în județul Bacău, la Răcăciuni. Asociaţia Pro Infrastructură spune că există o soluţie simplă şi ieftină de a separa sensurile şi de a evita astfel de carnagii, respectiv separatoarele de sens. ”De ce nu este generalizată soluţia? Un posibil răspuns: scade viteza bizonilor (şi a celor cu girofar)”, afirmă reprezentanții Pro Infrastructură.

Ei spun că au atras atenția în repetate rânduri că pentru DN2 și pe alte drumuri de 13 metri lățime există o soluție simplă și ieftină de a separa sensurile și a evita astfel de carnagii: 2+1 alternativ. Măsura a fost implementată parțial pe cei zece kilometri dintre Sinești și Movilița, cu rezultate excelente: zero decese în mai bine de doi ani.

”Solicităm CNAIR să spună cu nume și prenume cine a pus presiune pentru oprirea generalizării sistemului #2plus1alternativ pe DN2 și DN28. Cerem doamnei director Mariana Ioniță să ne spună care este prioritatea CNAIR: viteza celor puternici sau siguranța celor mulți?”, a transmis, miercuri, Asociaţia Pro Infrastructură.

Asociația cere "o analiză serioasă" a rețelei de drumuri naționale pentru identificarea zonelor unde se pot separa sensurile fără costuri majore, cu segmente pentru depășire fără a intra pe contrasens.

Citit 891 ori Ultima modificare Joi, 29 Iulie 2021 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.