Indicatoarele de viteză de pe strada Portului au fost demontate pe repede-nainte
Foto: VL

Indicatoarele de viteză de pe strada Portului au fost demontate pe repede-nainte
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În urma readucerii în atenție a unei situații revoltătoare vizavi de traficul de pe strada Portului, de măsurile luate de autorități pentru remedierea pe cât posibil a problemelor și mai ales a unei contradicții flagrante între ceea ce se întâmpla în teren și ceea ce se consemna în documentele oficiale ale Primăriei, municipalitatea a recurs la un gest disperat, ca să șteargă urmele inadvertenței că pe strada Portului nu mai este valabilă, oficial, viteza maximă de 60 km/h.

Indicatoarele care arătau că este permisă circulația vehiculelor cu viteza maximă de 60 km/h pe strada Portului, pe segmentul cuprins între Palatul Navigației și Liceul de Marină, au dispărut ca prin minune, la sfârșitul săptămânii trecute, la jumătate de an de când Primăria a dat asigurări că, prin comisia pentru siguranța circulației, a fost aprobată reducerea vitezei maxime pe strada Portului de la 60 km/h la 50 km/h. Măsura, care s-a dorit a fi dublată de o alta, respectiv, montarea limitatoarelor de viteză, a fost adoptată ca urmare a numeroase sesizări venite din partea oamenilor care locuiesc în zonă, care reclamau vitezele mari cu care se circula în zonă, mai ales pe timpul nopții, și pericolele la care se expun pietonii când vor să traverseze strada. A fost adoptată doar pe hârtie, pentru că, în practică, indicatoarele care stipulau vechea limită de viteză rămăseseră pe poziții, iar de limitatoare încă nu putea fi vorba. Situație contrazisă, parțial, scriptic de Primăria Galați, care încerca să îi convingă pe petiționarii care voiau să își rezolve problema că realitatea este alta și că măsurile au fost implementate. Asta s-a întâmplat însă abia vineri, 3 septembrie, după readucerea situației în atenția publică în "Viața liberă".

"Au venit și au scos indicatoarele vechi, despre care ei spuneau în adresa pe care mi-au trimis-o că fuseseră date jos demult. Nu au mai montat însă altele, au lăsat stâlpii așa", ne-a spus Z.V., gălățeanul care a încercat să rezolve problema pe calea dialogului cu autoritățile. Rămâne de sperat că noile indicatoare, care vor stipula noua viteză aprobată, de 50 km/h, vor fi montate în viitorul cât mai apropiat, pentru ca șoferii să știe până la cât pot călca pedala de accelerație și peste ce valoare riscă să fie amendați.

Citit 3847 ori Ultima modificare Marți, 07 Septembrie 2021 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.