Autostrada Moldova, A7, mai are de așteptat

Autostrada Moldova, A7, mai are de așteptat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Evaluarea ofertelor pentru construirea celor trei loturi ale autostrăzii Ploieşti - Buzău nu s-a făcut conform legii, în termen de 60 de zile, Compania de Drumuri amânând pentru 2022 desemnarea câştigătorilor, susţine fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Nu s-au respectat termenele stabilite pentru lansarea licitaţiilor de execuţie nici pentru următoarele trei segmente, Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani, deşi calendarul celui mai important proiect de autostradă finanţată prin PNRR prevede ca, până în 2024, jumătate din autostrada Moldova A7 Ploieşti - Paşcani să fie deja construită.

Licitaţia pentru cele trei loturi dintre Ploieşti şi Buzău (63 de kilometri) a fost lansată pe 1 iunie, în septembrie s-au depus ofertele şi, potrivit Ordonanţei de Urgenţă care modifică Legea Achiziţiilor Publice, pentru proiectele complexe de infrastructură, evaluarea nu poate depăşi 60 de zile (doar pentru cazurile justificate poate fi prelungit termenul).

"Pe 13 decembrie, ar fi trebuit finalizată evaluarea ofertelor depuse pentru construirea A7 Ploiești - Buzău și anunțați câștigătorii celor trei secțiuni. Nu s-a întâmplat, iar noul termen a fost amânat pentru 2022. Pe celelalte tronsoane ale A7 între Buzău, Focșani, Bacău și Pașcani, toate termenele stabilite în mandatul meu cu CNAIR și cu proiectanții au fost încălcate în ultimele trei luni. Nu s-au obținut acordurile de mediu, nu s-au aprobat investițiile prin HG în Guvern", a scris Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna trecută, CNAIR estima lansarea licitaţiei pentru execuţie până la sfârşitul anului doar pentru secţiunea Buzău - Focşani, deşi încă nu are indicatorii tehnico-economici aprobaţi în Guvern.

Citit 3047 ori Ultima modificare Marți, 14 Decembrie 2021 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.