În căutarea „prețului corect” în reducerea emisiilor de CO2

În căutarea „prețului corect” în reducerea emisiilor de CO2
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Social-democrații români din Parlamentul European ”nu vor susține nicio măsură care va însemna introducerea de taxe suplimentare pentru companii, populație sau va genera creșteri de prețuri”, a declarat europarlamentarul Dan Nica, cu referire la noul mecanism al certificatelor de carbon aflat în dezbatere la nivel comunitar.

Pentru industrie, ”este nevoie de un mecanism gradual de reducere a alocărilor gratuite de certificate CO2, dar și de un mecanism de ajustare la frontieră pentru mărfurile din spațiul extracomunitar, pentru a nu afecta competitivitatea companiilor europene”.

Social-democrații nu sunt însă de acord nici cu introducerea de noi scheme CO2 pentru companiile aeriene, deja aflate în dificultate.

”Am luat decizia să fim împotriva taxărilor care ar putea să conducă la creșterea masivă a costurilor biletelor de avion. Noi suntem și la marginea de Est a Europei și toate destinațiile noastre sunt la mii de km - nu sute, ca în cazul altor țări, ceea ce ar conduce la o situație complicată pentru toți românii care au nevoie să călătorească cu avionul. După cum știți, este o diasporă numeroasă, persoane care vin frecvent acasă, să-și vadă familiile, călătoresc destul de des. Plus că sunt și mărfuri industriale care vin cu avionul, costuri care se adaugă în prețul final”, a explicat Dan Nica.

Noua schemă a emisiilor de carbon ar urma să fie parte a programului ”Fit for 55”, menit să ducă la reducerea emisiilor cu efect de seră.

Citit 6443 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2022 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.