Finanțări de aproape 60 de milioane lei, prin PNRR

Finanțări de aproape 60 de milioane lei, prin PNRR
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe final de noiembrie, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat alte zece proiecte în județ, cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea acestora fiind de aproape 60 de milioane lei, mai exact 59,45 milioane lei.

Mare parte din finanțarea totală aprobată revine municipiului Tecuci pentru renovarea integrată a două imobile. Este vorba despre două blocuri de locuințe: G1, din strada Gh. Petrașcu nr. 54 și E2A, situat pe strada Cpt. Gh. Decuseară nr. 12, valoarea cumulată a celor două investiții fiind de aproximativ 28,73 milioane lei, cu finanțare asigurată prin Componenta C5 – Valul Renovării.

Alte trei imobile, de această dată din municipiul reședință de județ, vor fi renovate integrat cu bani din PNRR. Discutăm despre sediul Poliției Locale din strada Traian nr. 254, cu fonduri alocate de 9,46 milioane lei, Corpul C2 al Școlii Gimnaziale nr. 17 din strada C. Conachi nr. 2B, pentru care sunt prevăzute 2,92 milioane lei, dar și Grădinița ”Ioan Nenițescu”, vizată de o investiție de circa 1,54 milioane lei. Tot prin ”Valul Renovării”, au fost aprobate finanțările solicitate de Consiliul Județean Galați pentru renovarea energetică a trei pavilioane ale UMS Gănești, totalizând lucrări evaluate la 5,77 milioane lei și pentru creșterea eficienței energetice a imobilului din strada Eroilor nr. 16, un proiect de aproximativ 4,16 milioane lei. Nu în ultimul rând, prin aceeași componentă de finanțare din cadrul PNRR, va avea loc și renovarea integrată a Școlii Gimnaziale din Cudalbi, un obiectiv estimat la 5,49 milioane lei.

În plus, prin Componenta C10 – Fondul Local, comunele Bălășești, Schela și Smârdan vor beneficia de finanțare pentru elaborarea/actualizarea Planurilor Urbanistice Generale și transpunerea acestora în format GIS, cele trei proiecte însumând 1,38 milioane lei, inclusiv TVA.

Citit 1140 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.