Medicii de familie sunt interesați de finanțări prin PNRR

Medicii de familie sunt interesați de finanțări prin PNRR
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Medicii de familie acuză Ministerul Sănătății și pe cel al Investițiilor şi Proiectelor Europene de ”lipsă de interes pentru PNRR”, dar și de faptul că pun piedici în accesarea banilor europeni pentru modernizarea cabinetelor, transmite RFI România, citat de Rador. Este vorba despre 180 de milioane de euro, „bani europeni gratuiți, fără dobândă pentru statul român, ce riscă să fie aruncați pe apa Dâmboviței de lipsa de profesionalism şi responsabilitate din Ministerul Sănătăţii”, transmite Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF).

Reacția federației vine după ce ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că nu au fost depuse prea multe cereri de finanțare pentru cabinete.

Din data de 4 august 2022, peste 2.000 de cabinete de medicina familiei din mediul rural și urban au înregistrat proiecte în platforma online PNRR administrată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Niciunul nu a primit de la Ministerul Sănătăţii contractul de finanțare pentru a fi semnat şi a începe modernizarea, transmite FNPMF. Aceasta va trimite o scrisoare oficială Comisiei Europene pentru a arăta că există interes pentru fondurile din PNRR.

Citit 1680 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Decembrie 2022 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.