O nouă rundă de bani europeni, pe „filiera” România-Republica Moldova

O nouă rundă de bani europeni, pe „filiera” România-Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila a lansat, miercuri, la Iași, împreună cu Veronica Sirețeanu, ministrul Finanțelor Publice din Republica Moldova, Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova pentru perioada 2021-2027. Acesta are un buget total de 85.878.268 de euro, din care 77.290.439 de euro reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 8.587.829 de euro este contribuția națională.

La lansare, oficialii au menționat faptul că vor putea primi finanțare proiecte care aduc beneficii comunităților de la frontieră, din județele Iași, Galați, Vaslui și Botoșani, dar și de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova.

Domeniile vizate de acest program sunt: sănătatea, educația, turismul și cultura, schimbările climatice, buna guvernanță și managementul frontierei. Astfel, vor putea fi dotate cu echipamente și modernizate unități medicale și instituții de învățământ, vor fi reabilitate obiective turistice și se vor putea realiza proiecte în parteneriat pentru îmbunătățirea managementului frontierei. De asemenea, personalul din aceste domenii va putea beneficia de pregătire și instruiri comune, de schimb de bune practici, iar pentru populația din zonă vor fi organizate campanii de informare și conștientizare pentru prevenirea și reacția în caz de dezastre.

Pentru a putea primi finanțare, un proiect trebuie să aibă cel puțin un partener din fiecare stat participant, detaliile privind condițiile de accesare a fondurilor urmând a fi publicate pe website-ul programului, www.ro-md.net.

Citit 1944 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2023 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.