Fonduri europene pentru investiţii în turismul balnear

Fonduri europene pentru investiţii în turismul balnear
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat, joi, că va acorda finanţări nerambursabile operatorilor economici din staţiunile balneare şi balneoclimaterice care doresc să realizeze investiţii în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă şi de agrement, în limita unui plafon de 200.000 de euro. Sumele alocate programului pentru anul în curs sunt în valoare de 15 milioane lei, transmite news.ro.

Schema de minimis şi procedura de aplicare a acesteia au fost publicate joi, 17 august, în Monitorul Oficial, anunţă ministerul.

Sprijinul financiar de la bugetul de stat, în cuantum de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, exclusiv TVA, are rolul de a contribui la creşterea calităţii serviciilor turistice şi conexe din destinaţii, fiind acoperite inclusiv cheltuieli aferente formării profesionale a personalului angajat în domeniul HoReCa. Sumele alocate programului pentru anul în curs sunt în valoare de 15 milioane de lei.

Vor fi finanţate, astfel, activităţi precum extinderea şi reabilitarea de structuri de primire turistică ce au funcţiuni de cazare turistică, alimentaţie publică şi tratament balnear, inclusiv a reţelelor de captare şi transport a factorilor naturali de cură, construcţia, extinderea şi reabilitarea obiectivelor culturale, sportive şi de agrement din staţiunile balneare, achiziţia de echipamente, mobilier şi aparatură medicală specifice tratamentelor balneare, dar și formarea profesională a personalului angajat în cadrul structurii deţinute de beneficiar.

Apelul de proiecte va fi lansat în luna septembrie, înscrierile urmând a fi derulate exclusiv online, pe www.turism.gov.ro.

Citit 1374 ori Ultima modificare Joi, 17 August 2023 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.