Școala Gimnazială Nr. 16, modernizată cu fonduri europene

Școala Gimnazială Nr. 16, modernizată cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primăria municipiului Galați anunță că s-au încheiat lucrările de modernizare, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, de la Școala Gimnazială Nr. 16, de pe strada Arieșului nr. 8, în zona Pieței Centrale, o clădire ridicată în anul 1908. "Construită în urmă cu peste 100 de ani, Școala Nr. 16 a primit un aspect modern, precum și dotările necesare. Avem la Galați un adevărat record de investiții în educație și vom continua în aceeași linie, pentru viitorul copiilor", a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Principalele lucrări au vizat termoizolarea pereților exteriori, instalarea de panouri fotovoltaice, înlocuirea tâmplăriei exterioare și interioare, reabilitarea aleilor și a zonei terenului de sport, recompartimentarea grupului sanitar, placări cu faianță și gresie în grupurile sanitare, înlocuirea parchetului din spațiile de învățământ, realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. În plus, s-au asigurat și dotările necesare (calculatoare, videoproiectoare etc.).

Proiectul de modernizare și reabilitare a Școlii Gimnaziale Nr. 16 - Corp C1 s-a ridicat la valoarea totală de 2.030.160,80 lei, TVA inclus, din care contribuția de la bugetul local a fost de 600.000 de lei.

Până în prezent, în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, Primăria Galați a modernizat 17 grădinițe, școli și licee, iar în implementare sunt proiecte pentru alte 25 de unități de învățământ. Cele două creșe existente au fost modernizate și există proiecte în diferite stadii pentru construcția a cinci creșe noi.

De asemenea, Primăria municipiului Galați are în plan derularea de investiții pentru alte 15 grădinițe, școli și licee. Investițiile pentru acestea sunt estimate la 15 milioane de euro.

În plus, de curând a fost semnat un important contract de finanțare în cadrul PNRR, prin care toate unitățile de învățământ din oraș vor beneficia de dotări de circa 16,8 milioane de euro.

Citit 1630 ori Ultima modificare Vineri, 15 Septembrie 2023 02:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.