Fonduri europene pentru liceele cu profil agricol

Fonduri europene pentru liceele cu profil agricol
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat condițiile privind accesarea fondurilor europene disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru finanțarea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol. Alocarea financiară totală este de 43 milioane de euro, iar ţinta asumată pentru linia de finanțare este de cel puţin 57 de licee agricole, care vor beneficia de aceste fonduri nerambursabile.

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 650.000 de euro, rata de finanțare fiind de 100 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile. Investițiile vizate sunt construcții noi, intervenții la construcțiile existente prin reabilitarea infrastructurii şi dotarea cu materiale, mobilier sau echipamente digitale specifice.

Solicitanții eligibili sunt unitățile de învățământ de stat acreditate, de nivel liceal profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol sau silvic, precum şi primăriile care au în administrare astfel de unităţi de învățământ. În judeţul Galaţi există patru licee care se încadrează în cerinţele proiectului şi care ar putea aplica pentru finanţare: Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie din Tecuci, Liceul Tehnologic "Paul Bujor" din Bereşti, Liceul Tehnologic Nr. 1 din Cudalbi şi Liceul Tehnologic Nr. 1 din Corod.

Ghidul solicitantului și anexele aferente sunt disponibile pe pagina de internet www.afir.ro. Data-limită pentru depunerea proiectelor este 21 noiembrie 2023.

Citit 1888 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Octombrie 2023 12:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.