Săraca limbă română. Șaptisprezece - optisprezece

Săraca limbă română. Șaptisprezece - optisprezece
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Realmente, mă seacă la inimă să văd maimuțoi analfabeți care au ajuns lideri de opinie. Asta se poate întâmpla doar într-o țară a agramaților. Pe vremea lui Ceașcă, școala asigura și un dram de cunoaștere; măcar a limbii române (sper că sesizați diferența, „cunoaștere a limbii vs nivel al limbii).

Aud, oripilat, cum vedeți naționali – în general cântăcioși – înnumără (licența, iarăși, este a lor) succesurile pe care le-au înregistrat de-a lungul carierei: „M-am născut acum optisprezece ani” sau „Aveam șaptisprezece ani când...”

Suspectez că vedeții în cauză au acumulat multiple diplome dă bacalaureaturi, dă licențuiri, dă înalte studii aprofundamentale, fără să mai treacă pe la cursurile de română din școala generală...

Iar eu îmi aduc aminte, cu nostalgie, de învățătoarea mea, care ne preda: șaptesprezece, optsprezece. Nu îmi dau seama cum ar fi sunat noisprezece sau douăzecisprezece!

Ptiu!

Citește și VORBEȘTE CORECT!

Citit 4527 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2023 17:26

2 comentarii

  • postat de Bogdan
    Marți, 13 Iunie 2023 16:31
    5.15.121.***
    Nu inteleg ce este de mirare ca se vorbeste si se scrie prost... Cand ai la clasa profesori de nota 2 care vor doar salarii cam asta se intampla. Daca ii pui sa caute pe web dex online, https://dexonline.net/, sau doom habar nu au. Suntem in perioada examenelor nationale si a bacalaureatului, cum v
    0
    0
  • postat de Bond
    Luni, 12 Iunie 2023 09:31
    109.166.129.***
    Iulian,cum ai vrea să vorbească lumea românește când sunt primovate non valorile,curvele ,peștoii și toți agramații?A dispărut onoarea și respectul. Acum la putere este șmecheria și curul gol,scandalul și hoția.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.