Sute de ingineri şi contabili vor să fie POLIȚIȘTI. Concurenţă acerbă pentru job şi salariu

Sute de ingineri şi contabili vor să fie POLIȚIȘTI. Concurenţă acerbă pentru job şi salariu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Peste 300 de gălăţeni îşi vor încerca şansele să ocupe unul dintre cele 11 posturi puse la bătaie de Poliţia Galaţi pentru încadrare din sursă externă. Cel mai vânat este un post de ofiţer la Resurse Umane, unde aproape 150 de candidaţi şi-au exprimat opţiunea de a concura la examenul care va avea loc la jumătatea lunii martie.

Stabilitatea job-ului şi un salariu peste medie i-au adus pe 336 de gălăţeni la porţile Poliţiei în ultimele zile. Vestea scoaterii la concurs, din sursă externă, a 11 posturi, din care şapte pentru ofiţeri la diverse structuri a adunat, laolaltă, ingineri, contabili şi jurişti, decişi să îşi încerce forţele pe cele câteva locuri, motivaţi, probabil, de condiţiile destul de relaxate şi de faptul că nu vor trebui să parcurgă decât trei probe, printre care nu se regăsesc nici cea sportivă, nici interviul pe teme profesionale. Printre specializările cerute pentru posturile puse la bătaie se numără studiile inginereşti (în cazul funcţiei de la Resurse Umane, Rutieră, Ordine Publică sau Comunicaţii şi Informatică), juridice (doar pentru Resurse Umane), Economice (Serviciul Financiar). Şi mai lejere sunt condiţiile privind pregătirea pe care trebuie să le îndeplinească aspiranţii la cele patru funcţii de agent (Financiar, Logistic şi Caziere), care trebuie să facă doar dovada absolvirii studiilor medii, cu Bacalaureat.

Bătălia cea mare, la Personal

O funcţie de ofiţer în schema Serviciului de Resurse Umane este cea mai disputată de candidaţii înscrişi la concursul care va avea loc pe 17 martie. 147 de candidaţi s-au înscris pentru acest post, pe locul al doilea, privind concurenţa, fiind funcţia de ofiţer la Serviciul Financiar, unde sunt 45 de candidaţi. O altă funcţie de ofiţer, la Serviciul Comunicaţii şi Informatică, a atras 17 candidaţi, în timp ce o poziţie similară la Serviciului Ordine Publică este disputată de nouă gălăţeni. Şase candidaţi şi-au exprimat opţiunea să îşi încerce şansele ca ofiţer la Economic, alţi patru pentru postul de la Circulaţie, şi unul pentru funcţia de la Serviciul Logistic. În ce priveşte candidaturile pentru cele patru funcţii de agenţi, aici bătălia se anunţă şi mai acerbă. Numai la Financiar, două posturi sunt disputate de 69 de candidaţi. la Serviciul Logistic s-au înscris 44 de gălăţeni pe un singur post, iar la Caziere, patru persoane. Aspiranţii la uniforma de poliţist vor avea de parcurs în perioada următoare testarea psihologică şi evaluarea medicală, urmând ca pe 17 martie să susţină proba scrisă, care va consta într-un test grilă, pe teme profesionale din bibliografia stabilită pentru fiecare post în parte.

Citit 10566 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2018 11:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.