Aproape 8.000 de noi angajări în MAI

Aproape 8.000 de noi angajări în MAI
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministerul Afacerilor Interne va angaja aproape 8.000 de persoane, în mare parte polițiști, dar și la Imigrări, Pașapoarte sau Jandarmerie, pentru a gestiona fluxul de imigranți sau noul sistem privind monitorizarea informatică a persoanelor care vor primi brățări electronice, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. El a afirmat însă că angajările nu vor implica eforturi bugetare.

"Este vorba de suplimentarea numărului de efective cu 7.880 de posturi, majoritatea fiind la Poliție - 5.564 de persoane. Sunt structuri care au nevoie de mai multe posturi, fie că ne gândim la cei de la Imigrări, care gestionează valul de refugiați care au intrat în România (...). Dar sunt, de asemenea, posturi necesare și pentru a gestiona situațiile speciale pe care Poliția le are în grijă, structuri speciale pentru căutarea persoanelor dispărute sau operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică", a declarat Cărbunaru.

În același timp, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a anunțat că va suspenda angajările la stat de la 1 iulie, pentru a putea face consolidarea fiscală și pentru a respecta angajamentele privind deficitul public.

Citit 4660 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2022 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.