Femeile au mai multe şanse să fie OFIȚERI în armată! CÂTE locuri pune la bătaie fiecare universitate militară

Femeile au mai multe şanse să fie OFIȚERI în armată! CÂTE locuri pune la bătaie fiecare universitate militară
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Numărul locurilor destinate exclusiv reprezentantelor sexului frumos în Armata Română a fost suplimentat în acest an


Tinerele care vor să urmeze o carieră militară au acum şanse sporite să intre în armată ca ofiţeri, datorită suplimentării numărului de locuri la universităţile de profil. Sesiunea de admitere din 2016 pune la bătaie, exclusiv pentru doamne şi domnişoare, 68 de locuri, la care se adaugă, ca o premieră, 60 de locuri la care vor avea acces atât fetele cât şi băieţii. Defalcat pe specialităţi, cele mai multe şanse pentru candidaţi, indiferent de sex, le oferă Academia Forţelor Terestre de la Sibiu, unde 178 de locuri le sunt destinate băieţilor, 34 fetelor, iar 14, pentru toată lumea. La Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” de la Braşov, 58 locuri sunt pentru băieţi, 10 locuri le sunt alocate fetelor, iar 33, "indiferent de gen". Academia Forţelor Navale “Mircea cel Bătrân” de la Constanţa, pune la bătaie 33 locuri pentru băieţi şi doar patru locuri pentru fetele care vor să devină ofiţeri de marină, iar Academia Tehnică Militară Bucureşti are disponibile 109 locuri pentru băieţi, 20 locuri pentru fete şi 13 locuri indiferent de gen. Viitorii medici militari pot concura în acest an la Institutul Medico - Militar de la Bucureşti pentru trei specializări, care le sunt adresate laolaltă, atât fetelor, cât şi băieţilor. Astfel, la Medicină Generală sunt 31 de locuri, la Medicină Dentară, trei locuri, iar la Farmacie, două locuri. O şansă pentru cei care vor să fie medici cu epoleţi o oferă şi Secţia Institutului Medico - Militar de la Tg. Mureş, unde 18 locuri sunt pentru Medicină Generală, un loc la Medicină Dentară, şi unul la Farmacie. 

26 de ani, vârsta maximă

Gălăţenii care vor să îşi depună dosarele pentru examen, trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România de cel puţin şase luni, să aibă un comportament moral în societate, să nu fie urmăriţi penal sau condamnaţi şi să fie declaraţi apt medical în urma examenului care se face gratuit la Spitalul Militar din Galaţi. Din punct de vedere al vârstei, 26 de ani este plafonul maxim admis, cu excepţia candidaţilor la Academia Forţelor Aeriene, care trebuie să aibă cel mult 24 de ani, împliniţi în cursul acestui an.

Candidaţii vor susţine două serii de probe, prima, constând în testarea psihologică, proba sportivă şi interviu, fiind eliminatorie. Concursul propriu-zis va consta într-un test grilă la limba engleză şi unul la disciplinele studiate în liceu.

Pentru relaţii suplimentare, doritorii se pot adresa la sediul Biroului Informare-Recrutare Galaţi, str. Cerealelor nr. 2 şi la telefon 0236 497 031. Programul biroului este luni, miercuri, joi şi vineri, între orele 08.30-16.30, marţi între orele 10.30-18.30.

Citit 12055 ori Ultima modificare Luni, 25 Aprilie 2016 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.