Giulia Deamina, fotomodel şi politician în Italia

Giulia Deamina, fotomodel şi politician în Italia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La doar 26 de ani, gălăţeanca Giulia Deamina este deja un nume cunoscut în Italia. Model şi fotomodel pentru designeri italieni şi francezi, a jucat în filme, a prezentat emisiuni şi astăzi are propria agenţie, un studio tv şi propria linie de lenjerie „Dea Diamond”. Deşi are un CV impresionant, nu a uitat că a plecat din cartierul Ţiglina II din Galaţi, şi nici dificultăţile adaptării într-o ţară străină. Pentru că îşi doreşte să să-şi ajute românii, stranierii, dar şi pe tinerii italieni, a început o carieră politică în Partidul Democraţiei Creştine din Lombardia. Iată ce ne-a mărturisit în interviul pe care ni l-a acordat.

„Galaţi, oraşul copilăriei mele”

„Galaţiul rămâne oraşul meu natal. Nu am să uit niciodată locul unde am crescut, copilăria mea şi pentru asta le voi mulţumi mereu părinţilor mei. Provin dintr-o familie simplă, de întreprinzători şi am o soră, Lăcrămioara Mihaela, în vârstă de 30 de ani, şi ea lansată în lumea modei în Italia”, spune Giulia. A urmat Liceul Pedagogic „Costachi Negri” din Galaţi, iar la 17 ani şi-a urmat părinţii în Italia, unde ei locuiau din anii ’95. Dacă la început i s-a părut o vacanţă, ulterior a simţit că e momentul să-şi ia viaţa în mâini. „Greul l-am simţit când m-am transferat la Milano, pentru a-mi urma visul în lumea modei şi a televiziunii.

Aveam 17 ani şi jumătate şi am început cursuri de dicţie, de mişcare, de retorică. Încet, încet, uşile au început să mi se deschidă, cunoşteam din ce în ce mai multa lume din showbiz, am început sa muncesc ca model şi fotomodel pentru mai multe agenţii de modă naţionale. Am lucrat şi prezentat pentru designeri celebri ca Valentino, Intimissimi, Stelian Mosor, Lise Charmel. Am acumulat experienţă, ajungând, după un an să-mi deschid propria mea agenţie „Giulia Deamina Management”. Prin profesionalismul meu mi-am câştigat respectul celor din jur şi colaborări în Europa. De nouă ani sunt rezidentă în capitala modei, la Milano, dar sunt mândră că sunt româncă. Obişnuiesc să spun că Milano este oraşul meu, dar România este ţara mea, şi asta mi-a dat forţa să lupt şi să depăşesc dificultăţile într-o ţară care nu era a mea, dar în care am reuşit să mă integrez şi unde sunt considerată un exemplu pentru tineret”, ne-a mărturisit Giulia.

La 18 ani, spune tânăra, a intrat în cinematografia italiană, jucând alături de actori cunoscuţi în „Finalmente Natale” cu Gerry Scotti şi Amelia Monti în regia Rosellei Izzo, “Italia 2061” cu Diego Abatantuono, în regia lui Carlo Vanzina, “Casinopolis”, în regia lui Nini Grassia. După apariţii la televizor, în presă şi pe copertele naţionale, a găsit o nouă rampă de lansare: prezentarea evenimentelor de modă, fotbal, transmise pe mai multe canale tv, ajungând să aibă propriul studio de televiziune, cu un program produs şi manageriat de ea. Giulia Deamina spune că şi-a legat numele de producţii tv precum „Bike Show”, „Incontri”, un talk-show politic „Dite la vostra” şi pregăteşte proiectul ”La moda in Italy“.

„Frumuseţea ajută, dar nu e de ajuns”

Giulia admite că lumea modei are mai multe faţete şi că este important să le înţelegi, să ştii când să te apropii şi când să te îndepărtezi. „O persoană care îşi ştie valoarea profesională nu are nevoie de compromisuri. Poţi avea succes şi fără să îţi cedezi trupul. La început familia mea nu a fost de acord cu alegerea mea, dar cu timpul a înţeles că fac ceea ce îmi place, că am rezultate bune şi acum sunt mândri de mine, iar acest lucru îmi dă forţa să merg mai departe”, ne-a mărturisit gălăţeanca.

Pentru că România este plină de fete frumoase convinse că aspectul fizic e suficient pentru a câştiga un loc bun în societate am rugat-o pe Giulia să le transmită un mesaj: „Frumuseţea ajută, dar inteligenţa primează. Eu cred că tineretul trebuie să studieze numai în anii obligatorii, liceu, facultate, ci să urmeze şi specializări. Eu am dat la Pedagogic ca să urmez Dreptul, dar chiar dacă am ales altă carieră, pedagogia m-a ajutat să înţeleg mai bine oamenii şi să comunic”.

Politică pentru tineri

Giulia este secretar regional în mişcarea de tineret a Partidului Democraţiei Creştine din Lombardia, dar şi vice-secretar naţional pentru imigraţie, iar ţinta ei politică o constituie îmbunătăţirea condiţiilor de viaţa pentru tineri, fie italieni, români sau stranieri. „Nu numai cu noi legi politice, ci mai ales cu locuri de muncă le dăm posibilitatea să-şi cumpere o casă, să aibă mai puţine dificultăţi din punct de vedere juridic şi birocratic; iar peste astea îmbunătăţim raporturile cu celelalte state europene”, spune tânăra politiciană. Ce visează? „Îmi doresc o familie frumoasă, când va fi momentul.

Voi candida cu siguranţă pentru Parlament în 2013, la Roma, dar acum, în luna mai, sunt candidată în San Donato Milanese, una din localităţile importante din Lombardia, ca ascesor pari oportunita. Sunt mândră că sunt româncă şi voi fi mereu, chiar dacă voi rămâne să locuiesc în Italia. De aceea mi-am menţinut dubla cetăţenie româno-italiană”.

Citit 5004 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2012 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.