Află cine este tecuceanca din Luxemburg care va prezenta creaţiile unui celebru designer

Află cine este tecuceanca din Luxemburg care va prezenta creaţiile unui celebru designer
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Clara Moraru, aleasă “Woman Inspiring Europe” (Femeie care inspiră Europa) pentru anul 2013 de către Institutul European pentru Egalitatea de Gen al Comisiei Europene, una dintre cele mai de succes femei de afaceri din Luxemburg va prezenta pentru designerul Adina Constantinescu


Românii din Luxemburg sunt aşteptaţi, sâmbătă, la o petrecere autentică, la o sărbătoare aşa cum numai acasă aveau parte - „Toamnă românească”, ediţia a III-a, un proiect multianual al Asociaţiei Corul Românilor din Luxemburg „Voci din Carpaţi”. Participanţii vor avea parte de un încântător recital folk al solistei Mădălina Dorneanu, dar şi de cântecele coralei „Voci din Carpaţi”, dirijată de Adriana Drăgan şi Ovidiu Drăgan. Vor putea admira, apoi, creaţiile stilistei Adina Constantinescu, prezentate de nişte manechine speciale. Printre ele se află şi tecuceanca Clara Moraru, care, alături de câteva dintre prietenele ei, va defila pe podium. O expoziţie cu vânzare de costume populare şi de obiecte de artizanat româneşti şi o tombolă, dansuri populare româneşti, dar şi alte surprize, vor întregi atmosfera festivă. Ah, da, nu se poate petrecere fără un festin culinar: ciorbă de văcuţă sau de burtă, varză călită cu carne sau carne de porc la cuptor, cu orez cu legume şi sos şi desert, sau, pentru vegetarieni - supă de legume, varză călită cu ciuperci şi desert. Şi desigur, vinuri alese!

Corul mixt al românilor din Luxemburg „Voci din Carpaţi” a fost fondat în 2006, sub îndrumarea lui Horaţiu Drăgan, iar din 2009 este dirijat de dr. Ovidiu Drăgan, profesor de pian, solfegiu şi şeful orchestrei simfonice a Şcolii de Muzică din Differdange, al Harmonie Municipale de Differdange şi al Harmonie Municipale din Wasserbilig. Repertoriul corului cuprinde cântece populare româneşti, colinde de Crăciun şi de Paşti, cântece religioase, opere ale Renaşterii, dar şi cântece contemporane. Corul acompaniază slujba săptămânală de la Biserica ortodoxă română Sfântul Matei din Pfaffenthal.

Citit 2519 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 09:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.