Mai avem ceva de sărbătorit?

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Recunosc, nu sunt un ascultător fidel Radio Zu, însă am trăit cu emoţie clipele de dinaintea anunţului că a noua ediție a celui mai mare concert din România. Şi am simţit din plin bucuria celor trei tineri gălăţeni care s-au năpustit asupra microfonului instalat la Potcoava de Aur strigând: „Forza ZU e la Galaţi! „Concert ne trebuie nouă?!”, a fost reacţia imediată a unor gălăţeni. Desigur, Galaţiul are nevoie de mult mai multe, însă un asemenea concert înseamnă o oportunitate: mai bine de o lună, Galaţiul va fi pe buzele tuturor celor care ascultă sau simt ZU, a celor care vor să-i vadă pe cei peste 30 de artişti care vor urca pe scenă. Mă gândesc doar că la ultimul eveniment de acest gen au participat 120.000 de spectatori şi-mi imaginez că măcar aşa vom fi şi noi pe harta României!

Sigur, dacă mă uit către „arena” unde va avea loc super-concertul – Stadionul „Dunărea”, mi se face ruşine. Ruşine de mizeria, degradarea, delăsarea, nepăsarea adunate, strat peste strat, în ani şi ani de zile şi de pospăiala grăbită cu care dăm un pic de lustru peste jeg. Şi, dacă tot îngrăşăm porcul în ajun, descopăr pe ordinea de zi a proximei şedinţe de Consiliu Local un proiect de hotărâre privind aprobarea cooperării între Municipiul Galaţi şi Judeţul Galaţi în vederea organizării evenimentului cultural artistic "Forza ZU" ediţia a 9-a. Să fie într-un ceas bun, ce să zic?!

Şi, dacă tot vorbesc de şedinţa Consiliului Local, trebuie să spun că va reveni proiectul de hotărâre retras luna trecută, privind „instituirea organizării și desfășurării evenimentului "Zilele Municipiului Galați”. Proiectul prin care, fără a se renunţa la sărbătoarea consacrată a oraşului de Sfântul Apostol Andrei, propune ca ”Zilele Municipiului Galaţi” să aibă loc anual, în săptămâna care include ziua de 6 iunie, de luni până duminică. De ce 6 iunie? Pentru că, explică autorităţile, din 6 iunie 1830, Galaţiul este administrat de „Comisiile Orăşeneşti” - primul organism administrativ modern.

Replica a venit din partea Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu”, care a propus ca sărbătoarea oraşului să fie pe 29 iunie, de Ziua Dunării. De asemenea, a circulat şi un sondaj electronic prin care gălăţenii au fost invitaţi să spună care dată ar fi mai potrivită să fie aleasă drept Ziua Municipiului Galaţi, dar am auzit şi numeroase voci au insistat că ar trebui o consultare publică pentru o asemenea decizie.

De acord, însă, privind în jur, mă macină o întrebare: mai avem ceva de sărbătorit?

Citit 1800 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Aprilie 2019 10:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.