Verificări ale Gărzii de Mediu la ArcelorMittal

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Controalele Gărzii de Mediu la Combinat continuă. Deşi problemele de mediu generate de Combinat sunt evidente, autoritatea de control are de făcut mai degrabă recomandări.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul Gărzii de Mediu Galaţi, şeful acestei instituţii, Mihai Turcu, a anunţat care au fost concluziile controlului desfăşurat în perioada 14-18 octombrie 2009 pe platforma ArcelorMittal Galaţi.

Potrivit lui Turcu, comisarii de mediu le-au cerut celor de la Combinat urgentarea măsurilor din Planul de Acţiuni, cerând în special întreţinerea şi verificarea structurilor subterane pentru eliminarea scurgerilor de uleiuri.

S-a cerut apoi urgentarea situaţiei transporturilor de deşeuri într-o nouă locaţie, după închiderea haldei de zgură, pentru că s-a constatat existenţa unor depozitări necontrolate şi neautorizate.

Raportul de inspecţie cuprinde însă nu mai puţin de 14 probleme identificate, cele mai importante fiind enumerate mai sus.

La toate acestea, cei de la Combinat au trimis deja Gărzii un răspuns în care anunţă că o parte dintre aceste probleme au fost deja rezolvate sau se lucrează pentru remedierea lor.

Citit 964 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.