Monolog social despre Combinat, la Prefectură

Monolog social despre Combinat, la Prefectură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încercarea de ieri a reprezentanţilor Prefecturii de a media un dialog între sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi şi cei din conducerea combinatului a eşuat pentru a doua oară.

Dacă la Comisia de Dialog Social de luna trecută sindicaliştilor li s-a spus că nimeni din board-ul de conducere abilitat să participe la astfel de acţiuni nu se află în ţară, de această dată s-a găsit un alt motiv, cel puţin la fel de „serios”.

Comisia de dialog social, organizată ieri special cu acest scop, s-a transformat astfel într-un monolog, cel al sindicaliştilor care şi-au exprimat temerile legate de felul în care funcţionează lucrurile pe platforma siderurgică.

Mai precis, dacă sindicaliştii de la FSS Metarom au vorbit despre reducerea drastică a locurilor de muncă de la combinat şi despre necesitatea creşterii salariilor care sunt îngheţate încă de la începutul anului 2008, cei de la Solidaritatea au acuzat direct faptul că ArcelorMittal Galaţi este condus deliberat într-o direcţie greşită.

În perioada imediat următoare, va urma, cel mai probabil, şi o a treia încercare a autorităţilor de a arbitra o astfel de întâlnire, însă nu este exclus ca şi de această dată întâlnirea să fie refuzată sub un pretext sau un altul.

Citit 1189 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.