Porturile gălăţene au intrat la apă

Porturile gălăţene au intrat la apă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După primele trei trimestre din 2009, traficul total de marfă s-a redus la jumătate faţă de anul trecut *

Prin porturile gălăţene au tranzitat, în primele trei trimestre ale anului, 1.513 nave, faţă de 3.387 nave în aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultă din datele furnizate de APDM Galaţi.

Raportul se menţine şi în ceea ce priveşte transporturile de marfă. Astfel, dacă în primele trei trimestre din acest an au fost transportate 3,13 milioane tone marfă, anul trecut s-a ajuns la 7,21 milioane tone marfă.

Porturile gălăţene sunt, în special, poartă pentru importuri. În timp ce exporturile au totalizat 1,16 milioane tone, importurile au fost de 1,57 milioane tone.

Pe acestea din urmă, predominante au fost materiile prime pentru combinatul ArcelorMittal - 0,9 milioane tone minereu de fier, 0,6 milioane tone de cocs şi cărbune.

La exporturi, grosul este deţinut de laminate (1 milion tone), urmate la o distanţă destul de mare de cereale (48.500 tone) şi seminţe, uleiuri şi grăsimi (39.000 tone).

Multe din mărfurile care altădată treceau prin porturile gălăţene sunt astăzi doar amintire. De exemplu, deşi la Galaţi există inclusiv un terminal de containere, nu a tranzitat nici măcar un gram de mărfuri generale (ţesături, confecţii, încălţăminte), produse alimentare sau băuturi, animale sau fructe şi legume.

Citit 828 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.