Garda de Mediu amendează din nou Combinatul

Garda de Mediu amendează din nou Combinatul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a primit o nouă amendă de la comisarii Gărzii de Mediu *

Informaţia a fost confirmată de către Mihai Turcu, comisarul-şef al autorităţii amintite, care a precizat că penalizarea a fost aplicată pentru că au fost identificate defecţiuni la banda transportoare de var. Reprezentantul Gărzii a spus şi că amenda, în valoare de jumătate de miliard de lei vechi, în urma unui control făcut zilele trecute.

„A fost un control pe platforma siderurgică în urma căruia unul dintre comisari a depistat o scurgere de var la acea bandă transportoare. S-a acţionat aplicându-se o amendă şi s-a solicitat remedierea imediată a defecţiunii”, a declarat Mihai Turcu, şeful Comisariatului Judeţean Galaţi al Gărzii Naţionale de Mediu.

Amintim faptul că o amendă de 100.000 de lei a fost aplicată de către Garda de Mediu celor de la ArcelorMittal Galaţi în luna iulie pentru că nu fuseseră realizate în totalitate şi la termen toate măsurile premergătoare încetării activităţii la halda de zgură, măsuri care sunt prevăzute expres în programul de conformare, anexă la autorizaţia integrată de mediu.

Citit 1236 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.