Consumatorii de energie vor trebui să constituie garanții pentru plata facturilor

Consumatorii de energie vor trebui să constituie garanții pentru plata facturilor
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Consumatorii de energie electrică vor trebui să constituie garanţii financiare în contul distribuitorilor, pentru a acoperi riscul de neplată a facturilor, a anunţat, la Forumul Regional Energetic, Roxana Gheorghe, director în cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei - ANRE.

Oficialul a menţionat că proiectul normativ este în dezbatere publică, iar eventualele sugestii şi comentarii se pot transmite la ANRE până pe 29 iunie 2018.

Procedura propusă de ANRE se va aplica în relaţiile comerciale privind prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice în baza contractelor încheiate între operatorul de distribuţie şi titularul de contract, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. "Operatorul de distribuţie are dreptul de a solicita titularilor de contract constituirea garanţiilor financiare, în cazurile prevăzute în contractul pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice. Solicitarea constituirii de garanţii financiare se realizează printr-o notificare scrisă, transmisă către titularul de contract, cu confirmare de primire", arată proiectul citat.

Citit 5284 ori Ultima modificare Marți, 12 Iunie 2018 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.