Evoluţia preţurilor la alimente

Evoluţia preţurilor la alimente

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preţurile la cartofi au urcat în mai cu 11,36 la sută, faţă de luna anterioară şi cu 18,56 la sută faţă de decembrie 2017, cel al categoriei „alte legume şi conserve de legume” cu 7,13 la sută, respectiv 17,47 la sută, iar în cazul fructelor proaspete creşterea de preţuri a fost de 3,92 la sută faţă de aprilie şi de 18,37 la sută raportat la finalul anului trecut, potrivit datelor INS.

Pe de altă parte, ouăle s-au ieftinit cu 7,22 la sută în mai faţă de aprilie, şi cu 24,22 la sută faţă de finalul anului precedent, când preţul ouălor a cunoscut o creştere vertiginoasă din cauza unor anumiţi factori conjuncturali, precum criza producţiei de ouă din anumite state membre ale Uniunii Europene sau ciclicitatea producţiei.

De asemenea, în mai, zahărul s-a ieftinit cu 1,2 la sută faţă de aprilie şi cu 4,65 la sută comparativ cu decembrie 2017, iar citricele şi alte fructe meridionale au înregistrat o scădere a preţurilor cu 5,27 la sută faţă de aprilie şi o creştere cu 5,45 la sută raportat la decembrie 2017.

Scăderi nesemnificative de preţuri, de sub 1 la sută, s-au consemnat în luna mai la ulei, brânză, fasole boabe şi mălai.

Citit 1606 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iunie 2018 17:59

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro