ArcelorMittal „îngroapă” Comvex

ArcelorMittal „îngroapă” Comvex
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Victimă colaterală în disputele dintre Combinat şi operatorul portuar este NAVROM Galaţi *

Operatorul portuar Comvex Constanţa resimte din plin efectele războiului economic purtat cu ArcelorMittal. Astfel, societatea ce gestionează cel mai mare terminal din Constanţa a realizat în trimestrul al treilea o cifră de afaceri de 11,5 milioane lei, cu 71 la sută mai mică comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008.

Ca urmare, profitul companiei s-a redus cu 60 la sută, la 2,7 milioane lei, adică doar 0,65 milioane euro. Scăderea afacerilor Comvex vine în contextul în care conducerea ArcelorMittal Galaţi, care contribuia în 2008 cu jumătate din afacerile operatorului, a decis să devieze transporturile de materii prime prin portul Burgas, din Bulgaria.

Efectele războiului dintre combinatul gălăţean şi operatorul portuar constănţean face însă „victime colaterale” şi la nivelul economiei gălăţene, pentru că transporturile de materii prime au fost preluate într-o bună măsură de companiile de navigaţie bulgăreşti şi ucrainene.

După cum v-am informat în paginile „Vieţii libere”, CNFR NAVROM SA Galaţi şi-a văzut afacerile serios afectat pe fondul scăderii drastice a comenzilor din partea Arcelor Mittal.

Conducerea companiei de navigaţie gălăţene a convocat pentru astăzi o întrunirea extraordinară a AGA în care pe lângă analiza rezultatelor economice din prime trei trimestre ale acestui an se va lua în discuţie şi o serie de măsuri de recalibrare a capacităţilor de transport.

Acest lucru va presupune inclusiv ca o bună parte a barjelor de mare capacitate, de 3.000 tone, rămase fără comenzi, să fie tăiate şi date la fier vechi.

Citit 1836 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.