Combinatul din Galaţi s-a înfrăţit cu o unitate siderurgică din SUA

Combinatul din Galaţi s-a înfrăţit cu o unitate siderurgică din SUA
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Alianța mondială GFG - din care face parte şi Liberty House, compania care a încheiat cu ArcelorMittal un acord pentru achiziţia combinatului siderurgic de la Galaţi - îşi continuă expansiunea pe piaţa internaţională a oţelului. Grupul condus de omul de afaceri Sanjeev Gupta a anunţat că a semnat, pe 3 decembrie, un acord pentru cumpărarea acţiunilor Keystone Consolidated Industries, Inc. (KCI) de la corporaţia Contran (Contran).

Conform termenilor înţelegerii, compania Liberty Steel USA, parte a Alianţei GFG, va achiziţiona KCI, inclusiv subsidiarele acesteia, în schimbul a 320 milioane de dolari. Se estimează că tranzacţia se va finaliza înainte de sfârşitul anului 2018, după o evaluare a respectării reglementărilor în vigoare, se precizează într-un comunicat de presă al GFG Alliance.

"Keystone Steel and Wire este o divizie a KCI și are peste 100 de ani de istorie în producţia de oţel şi produse din oţel şi o reputaţie excelentă în ceea ce priveşte calitatea şi performanţa. KCI a raportat recent cele mai bune rezultate din lunga sa istorie şi adaugă portofoliului Liberty Steel USA o unitate de sârmă laminată cu un cuptor cu arc electric (CAE), având o capacitate de 1,1 milioane tone, RedBrand - un lider de piaţă în producţia de garduri, sârmă industrială, un laminor de bare cu profil rotund de tip Merchant Bar Quality (de bază)/ Special Bar Quality (speciale), trei unităţi de producție pentru armături sudate de bare din oțel și o linie de producție a sârmei pentru beton precomprimat. KCI a înregistrat mereu profit şi a îmbunătăţit substanţial profitabilitatea în ultimii cinci ani, pe măsură ce a investit în produse cu valoare adăugată pentru a-şi întări poziţia de furnizor preferat de sârmă laminată cu conținut scăzut de carbon. Această tranzacţie va duce Liberty într-o poziție de top în ceea ce priveşte producţia de sârmă laminată din America", se precizează în comunicatul GFG Alliance. În prezent, grupul condus de Sanjeev Gupta este prezent în 30 de ţări, de pe toate continentele.

În urma tranzacţiei, Liberty Steel USA va creşte cu peste 1.300 de angajaţi, iar compania astfel mărită va deține operaţiuni în Illinois, Ohio, South Carolina, New Mexico, Texas şi Georgia.

Tranzacţia privind KCI este finanţată de două mari bănci nord-americane, care oferă un împrumut bazat pe un bun imobiliar şi un împrumut la termen din fonduri gestionate de BlackRock Financial Management Inc. GFG va contribui la tranzacţie cu capital propriu şi cu fabrica negrevată de sarcini Liberty Steel Georgetown.

Interesant este că, precum combinatul siderurgic de la Galaţi, GFG a achiziționat Liberty Steel Georgetown, fabrica sa de oţel din Georgetown, Carolina de Sud, în 2017, tot de la ArcelorMittal, care suspendase activitatea acestei unități. Compania a repornit fabrica în iunie 2018, a mărit constant producţia şi a restabilit reputaţia acesteia ca fiind producătorul principal de sârmă laminată cu conținut ridicat de carbon din SUA.

Împreuna, KCI si Liberty Steel Georgetown vor forma elementul central al afacerii pe care GFG o deține în America de Nord și pe care compania îşi doreşte să o dezvolte în continuare prin noi achiziţii, în următoarele luni.

Citit 3952 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2018 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.