Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Preţurile de consum au crescut cu 0,46 la sută în mai 2019, comparativ cu luna anterioară, şi cu 3,22 la sută faţă de decembrie 2018, în timp ce rata anuală a inflaţiei s-a menţinut la 4,1 la sută, pe fondul scumpirii alimentelor cu 5,24 la sută, a mărfurilor nealimentare cu 3,27 la sută şi a serviciilor cu 4,3 la sută, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. În aprilie, preţurile de consum au urcat cu 0,61 la sută faţă de martie, iar rata anuală a inflaţiei a fost de 4,1 la sută.

Banca Naţională a României a majorat, la jumătatea lunii mai, la 4,2 la sută prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,3 la sută pentru 2020. BNR estima, în februarie 2019, o inflaţie de 3 la sută pentru finalul acestui an, respectiv de 3,1 la sută pentru 2020.

La rândul ei, Comisia Europeană a prognozat că rata inflaţiei în România ar urma să se situeze la 3,6 la sută în 2019 şi la 3 la sută în 2020, potrivit previziunilor economice de primăvară publicate pe 7 mai.

Citit 328 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2019 17:11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro