Noi locuri de muncă în combinatul siderurgic Liberty Galaţi
Foto: Bogdan Codrescu

Noi locuri de muncă în combinatul siderurgic Liberty Galaţi
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Intrat în "zodia" Liberty Steel, combinatul siderurgic şi-a schimbat şi politicile de recrutare şi de personal, tendinţa fiind de a creşte numărul de angajaţi, pe măsură ce productivitatea unităţii creşte, a declarat directorul general Bogdan Grecu. Acesta a precizat că, în prezent, combinatul are în jur de 5.100 de angajaţi, cărora li se adaugă salariaţii subcontractorilor.

Numărul de salariaţi ai combinatului siderurgic a scăzut constant în ultimii ani, atât pe fondul retehnologizării şi automatizării anumitor sectoare de producţie, cât şi al unui program de pre-pensionări pentru care, în anumite condiţii, puteau opta unele categorii de salariaţi. Aşa se face că, dacă în 2013 în combinatul siderurgic lucrau 7.115 salariaţi, în 2016 s-a scăzut sub pragul de 6.000 de salariaţi, iar în 2018 s-a întrevăzut şi pragul de 5.000 de salariaţi.

În acelaşi timp, investiţiile realizate în ultimii ani au dus la creşterea competitivităţii pe piaţă şi, implicit, la creşterea producţiei combinatului. După cum v-am informat în paginile ziarului "Viaţa liberă", în ultimele şase luni producţia ArcelorMittal Galaţi, actualul Liberty Galaţi, a crescut cu aproximativ 15 la sută, existând premizele ca în acest an să se ajungă la o producţie de oţel de aproximativ 2,2 milioane de tone.

"Creşterea producţie va duce şi la creşterea numărului de angajaţi. Nu proporţional, un obiectiv fiind şi acela de a creşte în continuare productivitatea, dar numărul de locuri de muncă va creşte. Acest lucru s-a întâmplat şi în ultima perioadă. Am angajat mult mai activ în ultimele luni. O parte dintre angajări au fost prin intermediul Programului de Ucenicie - unde încercăm să aducem anual 150 - 200 de angajaţi noi, tineri, pe care îi plătim şi îi învăţăm noi bazele meseriei, într-un program care durează un an şi jumătate. Avem şi programul de internship, unde atragem colegi care vor să ni se alăture şi arată valenţe deosibite vizavi de ceea ce aşteptăm de la viitorii ingineri sau viitorii economişti. De asemenea, avem programul de burse care funcţionează foarte bine, nu numai cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, ci şi cu universităţile din Iaşi sau Bucureşti, prin care atragem anual în jur de 50 de studenţi meritorii, noii specialişti ce sperăm să ducă mai departe siderurgia gălăţeană. Şi desigur, mai este recrutarea normală - în momentul în care, de exemplu, cineva iese la pensie, se recrutează un nou angajat pentru postul respectiv", a declarat directorul general al combinatului Liberty Galaţi, Bogdan Grecu.

Directorul combinatului a precizat că programul de pre-pensionări a fost oprit încă din septembrie anul trecut, când combinatul se mai afla încă sub patronajul ArcelorMittal, şi că "în viitor, probabil, nu vor mai fi astfel de programe", dat fiind faptul că strategia de personal s-a schimbat, s-a adaptat nevoilor din procesul de producţie.

"Nu există un target în ceea ce priveşte numărul de angajaţi. Nu mai avem un target nici în jos, nici în sus, mergem pe nevoile combinatului. Ce pot să vă zic este că, per ansamblu, în ultimele şase luni, numărul angajaţilor a crescut cu mai mult de 100 de persoane", a arătat directorul Liberty Galaţi.

Citit 36187 ori Ultima modificare Joi, 04 Iulie 2019 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.