Deficit comercial de 9,48 miliarde de lei

Deficit comercial de 9,48 miliarde de lei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Deficitul comercial al României a crescut la 9,48 miliarde de lei în primele şapte luni ale anului, cu 1,89 miliarde de euro în plus faţă de cel înregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În perioada ianuarie - iulie 2019, exporturile au însumat 40,73 miliarde de euro, în creştere cu 2,1 la sută. În acelaşi timp, importurile au depăşit 50,21 miliarde de euro, cu 5,8 la sută mai mult. În primele şapte luni ale anului în curs, ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (48,0 la sută la export şi 37,2 la sută la import) şi alte produse manufacturate (32,2 la sută la export şi respectiv 30,4 la sută la import).
Valoarea schimburilor cu statele din Uniunea Europeană, în primele şapte luni ale anului, a fost de 31,39 miliarde de euro la expedieri şi de 37,52 miliarde de euro la introduceri, reprezentând 77,1 la sută din total exporturi şi 74,7 la sută din total importuri.

Citit 388 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 19:22

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro