Iarna pune pe jar preţurile în piaţă

Iarna pune pe jar preţurile în piaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru că se află la o azvârlitură de băţ de Matca - ţara legumelor, Tecuciul ar putea părea tentant, în speranţa că se poate târgui mai ieftin şi mai cu spor. Însă vă putem spune că nu este cazul *

Piaţa e mai săracă şi mai scumpă decât la Galaţi. Deşi afară e un ger cu multe grade sub minus, mercurul preţurilor la fructe şi legume se ridică ameţitor, de parcă ar avea jar dedesubt.

Cea mai mare diferenţă de preţ între Galaţi şi Tecuci se constată la fructele exotice. Dacă la noi poţi cumpăra portocale cu 2,5 lei, cu 3,5 sau ceva mai scump, la Tecuci  preţul de pornire este 4 lei.

Dar „licitaţia” poate ajunge şi la 5 lei, depinde de mărime şi calitate. La noi, kiwi costă 3,99 de lei, în timp ce la Tecuci preţul saltă până la 6 lei.

Lămâile nu coboară mai jos de 5 lei, iar mandarinele şi clementinele stau pe tarabe cu 4 lei kilogramul. Merele, în funcţie de sortiment, aromă şi mărime, costă 1,5, 2 şi 2,5 lei. Comparabil cu preţul de la Galaţi.

La legume, „scorurile” par ceva mai aşezate: 2 lei morcovii, 1,5 lei sau 2 lei ceapa, 1,5 lei cartofii, 4 lei ţelina şi păstârnacul. Ciupercile au sărit până la 9,5 lei, iar usturoiul între 10 şi 15 lei pe kilogram.

Mai ieftine ni s-au părut varza murată cu 5 lei, spre deosebire de 6, cât e la noi, fasolea, cu 5 lei kilogramul şi nucile cu 17 lei kilogramul, în timp ce la Galaţi bat spre 20 de lei.

Cum, probabil, zăpada a făcut dificilă aprovizionarea, nu am văzut roşii, castraveţi şi nici salată verde.

Însă doar pentru 1 leu legătura se putea cumpăra pătrunjel şi mărar cât să dai gust bun mâncării şi să uiţi de iarnă.

Citit 1220 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.