Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

De la mijlocul lunii octombrie vom avea un comparator de preţuri pentru alimente, unde vor fi peste 30.000 de produse, acesta urmând să fie o aplicaţie gestionată de Consiliului Concurenţei.

"Vom avea, similar cu comparatorul de preţuri pentru carburanţi, unul pentru alimente, iar cei interesaţi vor putea să vadă preţurile la toate produsele şi din toate magazinele marilor lanţuri alimentare. Dacă vor şi magazine mai mici să intre în acest monitor, va fi posibil, dar în această fază cuprindem marile lanţuri de magazine din toată ţară. Oamenii pot să compare preţul coşului cu produsele cele mai ieftine sau preţul unui coş cu produsele cele mai vândute", a explicat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Acesta a subliniat că Monitorul preţurilor pentru alimente va avea şi o aplicaţie pentru telefonul mobil, la fel cum are şi cel pentru carburanţi.

La sfârşitul lunii decembrie 2018, Consiliul Concurenţei a semnat un contract cu firma Maguay pentru "Monitorul preţurilor pentru alimente", contractul având o valoare de 1,42 milioane de lei. Atât platforma web cât şi aplicaţiile mobile vor oferi multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

În opinia iniţiatorilor, dezvoltarea acestui sistem de monitorizare a preţurilor va conduce la transparentizarea pieţei pentru consumatori, permiţându-le să se informeze cu privire la preţurile practicate de către principalii distribuitori cu amănuntul a produselor alimentare, astfel încât aceştia să poată alege produsele cu cel mai bun raport preţ-calitate.

Citit 1666 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2019 15:50

1 comentariu

  • postat de Stanel Marți, 01 Octombrie 2019 21:06 86.124.202.*** Link la comentariu
    0
    0

    Un comparator de preturi pentru medicamente nu este bun asa ca sa nu se atinga nimeni de afacerea cu sanatatea. Nu e destul ca la preturi in farmacii trebuie sa te uiti cu binoclu , nu e destul ca si cele mai mici sunt foarte mari pe langa ce a fost pe timpul comunismului, nu destul pentru ca,in mare parte ,comertul e detinut de cei cu spaga. si salari fabuloase etc .etc...Tineti- o tot asa !

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.