În agricultură, fondurile de primăvară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fermierii gălăţeni, dar şi administraţiile locale sau asociaţiile de producători, vor putea depune chiar de luna viitoare proiecte pentru accesarea de fonduri europene destinate dezvoltării exploataţiilor agricole, informează DADR Galaţi.

Prin măsura 1.4.1. – „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenţă”, micii fermieri pot primi câte 7.500 euro, eşalonaţi pe cinci ani, pentru dezvoltarea gospodăriilor.

„Poate că nu pare o sumă mare, dar pentru micile gospodării orice ban contează. Scopul este de a stimula spiritul antreprenorial şi de a încuraja fermele de subzistenţă să se dezvolte şi să producă mai mult şi mai adaptat la cerinţele pieţei”, a declarat Violeta Nanu, directorul coordonator al DADR Galaţi.

Sume mai mari, cuprinse între 5.000 euro şi un milion de euro, pot fi obţinute pe măsura 1.2.5., referitoare la îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii pentru agricultură.

„Această măsură se adresează atât unor unităţi administrativ teritoriale (primăriile), cât şi marilor fermieri care doresc să-şi îmbunătăţească, de exemplu, sistemele de irigaţii, să realizeze drumuri de exploataţie sau drumuri de acces”.

„Sunt sume importante disponibile şi nu trebuie uitat că o infrastructură de calitate contribuie semnificativ la dezvoltarea activităţilor economice, inclusiv în domeniul agricol”, a mai arătat directorul DADR Galaţi.

Prin aceste măsuri se speră atragerea de bani frumoşi în agricultura gălăţeană, cu atât mai mult cu cât DADR Galaţi va oferi şi asistenţă în realizarea proiectelor necesare pentru obţinerea fondurilor. 

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.