Ce îşi doreşte un expert contabil de la… Moş Crăciun

Ce îşi doreşte un expert contabil de la… Moş Crăciun
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cu siguranţă, atunci când ţine socoteala tuturor cadourilor pe care le are de împărţit în toate colţurile lumii, Moş Crăciun are lângă el şi un… expert contabil. Pentru că, altfel, cum ar putea să ţină echilibrul balanţei de venituri şi cheltuieli la toate darurile aflate pe listele de dorinţe!

Desigur, după faptele bune şi răsplata pe măsură – moşul a fost mulţumit de serviciile financiar-contabile, aşa că şi „Pomul de Crăciun 2019” a fost pentru Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) unul bogat şi plin de bucurii, am aflat de la Elena Ecaterina Chivu, preşedintele filialei gălăţene a organizaţiei.

Şi pentru că este vorba de o comunitate, alături de marea familie CECCAR Galaţi a fost prezent, pe 11 decembrie, la sărbătoarea Pomului de Crăciun, şi preşedintele organizaţiei la nivel naţional, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Şova. Ştim ce-şi doresc cei mici: dulciuri şi jucării. Iar dorinţele le-au fost pe deplin îndeplinite. Dar am fost curioşi să aflăm ce îşi doreşte un expert contabil de la... Moş Crăciun.

„Desigur, în primul rând ne-am dori mai mulţi clienţi care să aprecieze beneficiile utilizării competenţelor unui expert contabil. În doilea rând ne-am dori mai multă stabilitate în legislaţie, iar în al treilea rând, o abordare unitară a controalelor”, ne-a mărturisit preşedintele CECCAR.

„De ce ar avea nevoie un antreprenor de un expert contabil? Pentru că vorbim de o creştere a complexităţii modelelor de afaceri, a relaţiilor comerciale, a legislaţiei. Fără a avea un profesionist care să aibă o imagine de ansamblu a ceea ce înseamnă un business, din toate punctele de vedere - atât pe partea de conformare, cât şi pe partea de consiliere – o afacere nu are mari şanse să reziste pe piaţă”, ne-a explicat preşedintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert-Aurelian Şova.

Cert este că, la Galaţi, semne bune anul are pentru mediul de afaceri, dar şi pentru administraţia publică. Asta pentru că reprezentanţii CECCAR s-au întâlnit şi cu primarul Ionuţ Pucheanu pentru a discuta despre modalităţile de încurajare a investiţiilor în judeţul Galaţi şi despre modalităţile de perfecţionare a serviciilor financiar-contabile din autorităţile publice. Nu în ultimul rând, o temă abordată a fost şi cea a iniţierii unor cursurilor de perfecţionare pentru viitorii administratori de condominiu pentru Asociaţiile de Proprietari.

Mai multe despre rolul CECCAR în dezvoltarea mediul de afaceri veţi putea afla din interviul în exclusivitate acordat de prof. univ. dr. Robert-Aurelian Şova ziarului „Viaţa liberă”, material ce va fi publicat într-o ediţie viitoare.

Citit 6809 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2019 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.