Tarifele la energie electrică rămân nemodificate

Tarifele la energie electrică rămân nemodificate
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Nivelul tarifelor reglementate pentru energia electrică livrată clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă nu se va modifica începând cu 1 ianuarie 2020, a anunţat Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

"Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a avut, ca punct principal pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă. Ca urmare, nivelul tarifelor reglementate aplicate clienţilor casnici de către furnizorii de ultimă instanţă se menţin la nivelul celor aflate în vigoare la acest moment", se menţionează într-un comunicat de presă al ANRE.

Tarifele au rămas nemodificate, chiar dacă tariful de distribuţie şi transport al energiei a crescut cu 3 la sută.

Potrivit Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, România şi-a asumat că până la 31 decembrie 2020 va ridica şi restricţia de vânzare a energiei electrice de către producători către furnizori pentru clienţii casnici, restricţie care era impusă printr-un ordin al ANRE. Totodată, de la 1 ianuarie, va fi abrogată şi taxa de 2 la sută pe cifra companiilor din energie, energie electrică şi gaze naturale.

Citit 1624 ori Ultima modificare Duminică, 29 Decembrie 2019 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.